2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fogadj örökbe egy vizes élőhelyet!

A „Fogadj örökbe egy vizes élőhelyet!” pályázat a 2019. évi Fenntarthatósági Témahét keretében kerül újra meghirdetésre.

A pályázat célja egy vizes élőhely (forrás, patak, kisebb tó) terepi felmérése és az élőhely természetközeli állapotának visszaállatását célzó cselekvési terv készítése. A pályázat szervesen kapcsolódik a „Fedezz fel egy vizes élőhelyet!” óravázlathoz.

A pályázat során a kiírók arra kérik az iskoláscsoportokat, hogy az iskola környékén válasszanak ki egy könnyen megközelíthető vizes élőhelyet (forrást, patakot, kisebb tavat) és legalább 2 alkalommal végezzenek ott terepi megfigyeléseket. A pályázat megvalósításának ütemezéséről és a szükséges eszközökről a pályázati kírás nyújt bővebb tájékoztatást.

Fotó: fenntarthatosagi.temahet.hu
  • A pályázók köre: A pályázaton bármely magyarországi általános iskolai és középfokú iskolai csoport (pl. osztályközösség, szakköri csoport) indulhat, amelynek iskolája regisztrált a 2019. évi Fenntarthatósági Témahétre: iskolai-regisztracio.
  • A pályaműveket 3 korosztályi kategóriában lehet benyújtani: 
    4. évfolyam, 5–8. évfolyam, 9–10. évfolyam
  • Pályázat kezdete: 2019. március 18–22. (Fenntarthatósági Témahét)
  • Pályázat leadási határideje: 2019. május 15.
  • Beküldési felület linkje: fenntarthatosagi.temahet.hu/palyazatok
  • Díjazás: Korosztályonként az első három helyezett iskolai csoportot természetvédelmi-szabadidős élményprogramokkal díjazzuk. A legjobb pályázó ajándéka a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága által üzemeltetett
    Dunavirág Vízibusz mozgó labor foglalkozásán való részvétel.

A pályázattal kapcsolatban további felvilágosítás a temahet@pontvelem.hu e-mail-címen kérhető.

Neked ajánljuk
A Tanács ajánlást fogadott el a zöldátállást szolgáló tanulás ösztönzéséről A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai
Tovább a forrásra: fenntarthatosagi.temahet.hu
Vissza
Hírfolyam