2019. december 16., Aletta, Etelka
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Célkeresztben a műanyaghulladék

Kezdetét vette a 2019. évi európai szociális innovációs versenypályázat: 150 000 eurós díj vár három olyan innovációs projektre, amelyek célja a műanyaghulladék mennyiségének csökkentése.

Az Európai Bizottság meghirdette az európai szociális innovációs versenypályázat 2019. évi kiadását. A „Challenging Plastic Waste” (A műanyaghulladékok elleni küzdelem) szlogennel fémjelzett 2019-es versenypályázat keretében a szervezők olyan ötleteket és projekteket várnak, amelyek rendszerszintű változással segítik elő a műanyaghulladékok mennyiségének csökkentését helyi, nemzeti és európai szinten egyaránt – számolt be a Behir.

Az innovációs projekteknek arra kell irányulniuk, hogy mérsékeljék a keletkező műanyaghulladék mennyiségét, illetve ösztönözzék és lehetővé tegyék a műanyaghulladék nagyobb mértékű újrafelhasználását és újrahasznosítását.

„Évente több mint 27 millió tonna műanyaghulladékot gyűjtünk össze Európában. A műanyaghulladékok kezelése nagy kihívást jelent, de egyben lehetőséget is kínál az új innovatív megoldások kifejlesztésére. A verseny idei kiadásában éppen ezért olyan ötleteket keresünk, amelyek segítenek szembenézni e társadalmi kihívással, miközben új üzleti modellek alapját fektetik le, megteremtik az együttműködés új formáit, és újszerű megoldások bevezetését segítik elő, amelyek mindenki számára jobb, tisztább és fenntarthatóbb jövőképet kínálnak” – nyilatkozta Sławomir Tokarski, az Európai Bizottság innovációval és korszerű gyártással foglalkozó igazgatója.

Fotó: eusic.challenges.org
  • Az európai szociális innovációs versenypályázaton olyan szociális innovátorok, vállalkozók, diákok, tervezők, vállalkozások, vizionáriusok, a gyakorlati megvalósításért felelős, illetve változást előidéző emberek mérettethetik meg magukat, akiknek innovatív és kreatív ötletük van arra, hogy miként tudnánk leküzdeni a műanyaghulladékok jelentette problémát.
  • A pályázatokat április 4-én csütörtökön, közép-európai idő szerint déli 12 óráig kell benyújtani. További részletekért látogasson el az alábbi internetes oldalra: www.eusic.org
  • A korábbi évek versenyeivel és a nyertes projektekkel kapcsolatos információkért látogasson el a következő weboldalra: www.eusic.org
  • A versenypályázattal kapcsolatos kérdéseket a következő e-mail-címen lehet feltenni: info@socialinnovationprize.eu
Neked ajánljuk
Több mint kétszeres túljelentkezéssel zárult a megújulóenergia-tender Orgoványi Anikó: Állati buli Állatok karácsonya a Budakeszi Vadasparkban Különleges innovációkkal érkezik a CES januárban Eilat kitiltja a strandokról az eldobható csomagolásokat
Tovább a forrásra: behir.hu
Vissza
Hírfolyam