2019. június 18., Arnold, Levente
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A hulladékmegelőzés gyerekdala kerestetik

A Humusz Szövetség és a SzóKiMondóka felhívása a fenntarthatóság iránt elkötelezett alkotókat szólítja meg.

„Nyilvánvaló, hogy ahogyan jelenleg használjuk az erőforrásainkat, az nem fenntartható, és hatalmas terhet ró a bolygóra, a saját és az utánunk jövő generációkra. Úgy gondoljuk, hogy minden tett számít. Minden ma véghezvitt cselekedetnek következménye van.”

Ez a felismerés vezetett a gondolathoz, hogy egy környezeti problémákra adott megoldásokról szóló gyerekkönyvsorozatot hívjanak életre. Az első kötet a szemétről szól, amivel együtt élünk mindennap: a kezünk közt mennek át a nyersanyagok, fogyasztási szokásaink határozzák meg, hogy mekkora szeméthalmot termelünk egy nap, egy héten, egy évben, és azt is, hol kötnek ezek ki.

A SzóKiMondó SzemétMese célja a hulladék keletkezésének megelőzése vásárlási és használati szokásaink változtatásával.

„Ha mind összefogunk, alkotók, és több mű születik, több műfajban és különböző korosztálynak, annál erősebb lesz a hangunk, és annál mélyrehatóbb változást tudunk elérni.”

Fotó: humusz.hu

A kiírók olyan témába vágó dalokat, népdalfeldolgozásokat, verseket, prózai műveket várnak, amelyeket idén nyáron egy szabadtéri rendezvény keretében bemutathatnak.

  • Határidő: 2019. május 10. – Madarak és fák napja
  • A részletes felhívás és további információk a humusz.hu oldalon olvashatók.
Neked ajánljuk
Mit jelent számodra a táj? – Rajzpályázat Mit jelent számodra a táj? – Rajzpályázat A németek is támogatják a villanyautók elterjedését Erdő Ernő bácsi meséi 46-50. Ezeken a vasútállomásokon osztanak ingyen ivóvizet
Tovább a forrásra: humusz.hu
Vissza
Hírfolyam