2021. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rajtunk múlik a jövő: Védjük meg a bolygónkat!

A this human world évente megrendezett emberi jogi filmfesztivál a bécsi ENSZ Információs Szolgálat és az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság  ausztriai irodájának támogatásával, valamint az osztrák, szlovén, magyar és szlovák iskolákkal együttműködésben szervezi meg a 2019-es Emberi Jogi Rövidfilmversenyt.

 A verseny idei témája: „Védjük meg bolygónkat”. „A hőség, a szárazság, a vízhiány és az erőforrások szűkössége egyre jobban hozzájárul a háborúkhoz, a szegénységhez és a migrációhoz. A klímaváltozás hatásai, az egyre több természeti katasztrófa és a környezet pusztulása mind közös jövőnk legnagyobb kihívásai közé tartozik” – olvashatjuk a pályázat kiírásában.

A versenyen 10 és 20 éves kor közötti diákok önállóan is indulhatnak, de iskolai osztályok nevezését is várják olyan rövidfilmekkel, amelyeket az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának cikkei ihlettek.

  • Nevezési határidő: 2019. június 21.
  • Beküldési határidő: 2019. november 8.
  • A részletes pályázati kiírás az alkotást segítő támpontokkal a www.unesco.hu oldalon érhető el.
Neked ajánljuk
Az őshonos állati génmegőrzés új pályázati felhívása Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot A Növekedési Kötvényprogram a megújuló erőművek épülését is segíti Már nem szokatlan, hogy rénszarvasra vadásznak a jegesmedvék? (videóval)
Tovább a forrásra: unesco.hu
Vissza
Hírfolyam