2019. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rajtunk múlik a jövő: Védjük meg a bolygónkat!

A this human world évente megrendezett emberi jogi filmfesztivál a bécsi ENSZ Információs Szolgálat és az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság  ausztriai irodájának támogatásával, valamint az osztrák, szlovén, magyar és szlovák iskolákkal együttműködésben szervezi meg a 2019-es Emberi Jogi Rövidfilmversenyt.

 A verseny idei témája: „Védjük meg bolygónkat”. „A hőség, a szárazság, a vízhiány és az erőforrások szűkössége egyre jobban hozzájárul a háborúkhoz, a szegénységhez és a migrációhoz. A klímaváltozás hatásai, az egyre több természeti katasztrófa és a környezet pusztulása mind közös jövőnk legnagyobb kihívásai közé tartozik” – olvashatjuk a pályázat kiírásában.

A versenyen 10 és 20 éves kor közötti diákok önállóan is indulhatnak, de iskolai osztályok nevezését is várják olyan rövidfilmekkel, amelyeket az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának cikkei ihlettek.

  • Nevezési határidő: 2019. június 21.
  • Beküldési határidő: 2019. november 8.
  • A részletes pályázati kiírás az alkotást segítő támpontokkal a www.unesco.hu oldalon érhető el.
Neked ajánljuk
Természetfotó-pályázat a VIII. Fehértavi Darvadozás Minden, amit tudni érdemes a napelemes rendszerekről Az Európai Űrközpont 2015-ös műholdfelvétele hazánkról (videó) A világ több vezető cége tervezi csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását Költséghatékony, kényelmes és környezetbarát megoldás – a menstruációs kehely
Tovább a forrásra: unesco.hu
Vissza
Hírfolyam