2019. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A légszennyezésről hirdetett rajzpályázatot a Nemzeti Népegészségügyi Központ

A pályázattal rá akarják irányítani a gyermekek figyelmét a légszennyezésre, és az alkotásokon keresztül megismerni, hogy a gyermekek mit gondolnak, miként lehetne azt csökkenteni.

Az egészségre nevelést sohasem lehet elég korán kezdeni – írták –, ezért hirdetett az NNK rajzpályázatot általános iskolák alsó és felső tagozatos diákjainak. A pályázat szlogenje:

„Utazz velünk egy olyan világba, ahol nincs szennyezett levegő, füstölgő gyárkémény, csak napsütés és tiszta égbolt. Nincs más dolgod, mint bemutatni úti célodat, és képekkel elmesélni, mit tennél azért, hogy ez az álom valósággá váljon!”

Fotó: pixabay.com

A kiírók felhívták a figyelmet arra, hogy a levegőszennyezés a legjelentősebb környezet-egészségügyi problémák egyike, a fejlett és fejlődő országokat egyaránt érinti. Az utóbbi években egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a beltéri légszennyezésnek jelentős az egészségkockázata. Ezért is kezdeményezte a Nemzeti Népegészségügyi Központ az InAirQ projektet, amelynek célja a beltéri levegőminőség vizsgálata általános iskolákban, illetve akciótervek kidolgozása.

Neked ajánljuk
Természetfotó-pályázat a VIII. Fehértavi Darvadozás A méhlepényig eljuthat a várandós nők által belélegzett szennyezett levegő Az Európai Űrközpont 2015-ös műholdfelvétele hazánkról (videó) A világ több vezető cége tervezi csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását Költséghatékony, kényelmes és környezetbarát megoldás – a menstruációs kehely
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam