2019. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A légszennyezésről hirdetett rajzpályázatot a Nemzeti Népegészségügyi Központ

A pályázattal rá akarják irányítani a gyermekek figyelmét a légszennyezésre, és az alkotásokon keresztül megismerni, hogy a gyermekek mit gondolnak, miként lehetne azt csökkenteni.

Az egészségre nevelést sohasem lehet elég korán kezdeni – írták –, ezért hirdetett az NNK rajzpályázatot általános iskolák alsó és felső tagozatos diákjainak. A pályázat szlogenje:

„Utazz velünk egy olyan világba, ahol nincs szennyezett levegő, füstölgő gyárkémény, csak napsütés és tiszta égbolt. Nincs más dolgod, mint bemutatni úti célodat, és képekkel elmesélni, mit tennél azért, hogy ez az álom valósággá váljon!”

Fotó: pixabay.com

A kiírók felhívták a figyelmet arra, hogy a levegőszennyezés a legjelentősebb környezet-egészségügyi problémák egyike, a fejlett és fejlődő országokat egyaránt érinti. Az utóbbi években egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a beltéri légszennyezésnek jelentős az egészségkockázata. Ezért is kezdeményezte a Nemzeti Népegészségügyi Központ az InAirQ projektet, amelynek célja a beltéri levegőminőség vizsgálata általános iskolákban, illetve akciótervek kidolgozása.

Neked ajánljuk
Füstköd és naplemente Mexikóban (képgaléria) Ember és természet fesztiválja Gödöllőn Erdő Ernő bácsi meséi 26-30. Élő Bolygónk mobilapp: neked fejlesztve! Bringaút a Velencei-tó körül
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam