2021. április 14., Tibor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mintatervek az építészeti hagyományok megőrzéséért

Nemzeti Mintaterv Katalógus készül, amelyben a magyar embereket segítő, olcsó, jó minőségű és hagyományokat tisztelő épületek tervei találhatók majd meg.

Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára azt mondta, a Lechner Tudásközpont országos építészeti ötletpályázatot írt ki, amelynek három kategóriája van:

  • kockaházak átalakítása,
  • kalákában megépíthető családi házak,
  • korszerű technológiával épülő családi házak.

A terveket június 26-ig lehet beadni. Az építészeti ötletpályázaton díjazott tervek alapján alakítják ki a jövő év elejétől elérhető Nemzeti Mintaterv Katalógus kínálatát. Az online katalógusban az építkezni vágyó családok döntését, az ideális családi otthon kiválasztását interaktív 3D-s épületbetekintés, különböző paraméterek szerinti kereshetőség és az építési költségek leírása is segíti majd. Az államtitkár reméli, hogy a katalógusban legalább száz ház terve szerepel majd, amelyek a minőségre koncentrálnak, olcsók, és könnyen megépíthetők, valamint képesek átemelni a múlt hagyományait a jövő építészetébe.

„Az ország egész építésztársadalmának bevonásával készülő katalógus nemcsak az építészeti hagyományok fenntartását, hanem a vidéken élő magyar családok otthonteremtését is segíti” – hangsúlyozta Tuzson Bence.

Neked ajánljuk
A klímacélok elérése elképzelhetetlen az otthonaink felújítása nélkül Amiről a fák suttognak (természetfilm) Meditatív dallamokban visszhangzik a növényekben lüktető élet Az elit életmódváltása feltétlenül szükséges a klímacélok teljesítéséhez Az Északi-tenger mélyén heverő világháborús hulladékok hatásait kutatják Németországban
Tovább a forrásra: octogon.hu
Vissza
Hírfolyam