2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gyaloglásra ösztönöz az Európai Mobilitási Hét kreatív pályázata

Az Európai Mobilitási Héthez csatlakozva idén is meghirdeti rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatát az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), az Agrárminisztérium (AM) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Az idei Európai Mobilitási Hét a gyalogos közlekedési lehetőségek sokféleségére hívja fel a figyelmet. A kampány szlogenje – „Sétálj velünk!” – arra biztat, hogy mindenki találjon helyet napi életvitelében egy kis mozgásnak. Egy kutatás szerint napi 20-25 perc tempós séta akár évekkel is megnövelheti az ember élethosszát – idézi a kiírók indoklását az MTI.

A kreatív pályázatra olyan alkotásokat várnak, amelyek a természetes és épített környezet védelmére, az egészségre gyakorolt hatásokra, a kedvező élettani következményekre hívják fel a figyelmet.

Fotó: Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap/facebook.com
  • A pályázókat három nevezési kategóriában (rajz, fotó, szabadon választott kreatív alkotás), korcsoportonként jutalmazzák.
  • A pályamunkákat levélküldeményként vagy csomagként 2019. július 15. éjfélig kell postára adni, vagy ugyanezzel a határidővel lehet elektronikusan beküldeni.
  • További információk és a részletes pályázati kiírás az emh.kormany.hu oldalon olvashatók.
Neked ajánljuk
Imádják az elektromos autókat a magyarok A Tisza nevében – Megdöbbentő film a folyó menti hulladékhegyekről (dokumentumfilm) Egy terjedelmes kalauz az apró hangyák izgalmas és hatalmas birodalmába Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam