2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fókuszban a felelősségteljes vállalatok

Az „Effekt 2030 – A közösségi befektetések díja” alapítóinak célja, hogy bemutassák a hatékony környezeti és társadalmi befektetési programokkal kitűnő vállalatokat és innovatív kezdeményezéseket.

A díj a kimagasló teljesítmények széles körű publikálásával járul hozzá az üzleti és startupszektor társadalmi szerepvállalásának, fenntarthatósági kezdeményezéseinek erősítéséhez, továbbá a vállalati döntéshozók ilyen irányú szakmai munkájának inspirálásához, személyes szerepvállalásuk növeléséhez.

A díjak négy, a Fenntartható Fejlődési Célok (Sustainable Development Goals – SDG) alapján kialakított kategóriában kerülnek kiosztásra az Effekteam októberi konferenciáján:

  • Esélyteremtő üzlet: olyan programok, amelyek hozzájárulnak a társadalmi jólét megteremtéséhez az igazságosság elvének érvényesülésével, különös tekintettel az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférésre és a mindenki számára elérhető minőségi táplálkozásra.
  • Jövő gazdasága: azok a kezdeményezések, amelyek segítik a fenntartható gazdaságot, termelést és fogyasztást, ösztönzik az innovációt és támogatják a gazdasági fejlődést előmozdító infrastruktúra megteremtését.
  • Zöld egyensúly: azok a pályázatok, melyek hozzájárulnak az éghajlatváltozás hatásainak csökkentéséhez, a természeti erőforrások fenntartható használatához, valamint a szárazföldi és vízi ökoszisztémák védelméhez.
  • Mindenki társadalma: a szociális szolgáltatásokhoz való hozzáférést, az élethosszig tartó tanulást és a társadalmi esélyegyenlőség megteremtését célzó kezdeményezések.

Ugyanezen kategóriákban – a nagyvállalatoktól elkülönítve – indulhatnak a kis- és középvállalkozások, illetve a startup cégek. A shortlistre került pályázatokra a Közönségdíj keretében a széles publikum is leadhatja majd a szavazatát szeptemberben.

A pályázatok értékelése során az Effekteam új szlogenjét tükröző szempontok jelennek meg, azaz a közösség, a hatás és a jövő dimenziói mentén vizsgálják a programok kölcsönösségét, mérhető eredményeit és innovatív szemléletét.

  • Jelentkezési határidő: 2019. augusztus 1.
  • További információ: effekteam.hu
Neked ajánljuk
Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Gombajó bőrtáskával állt elő Stella McCartney Ausztrália csodái (természetfilm) Ennyi energiát termeltünk 2021-ben Északkelet-Európa lesz a kontinens éléskamrája?
Tovább a forrásra: effekteam.hu
Vissza
Hírfolyam