2019. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mit jelent számodra a táj? – Rajzpályázat

Természeti és kulturális örökségünk alapvető eleme a táj. A Magyar Nemzeti Parkok által meghirdetett pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet a sokszínű hazai tájak megbecsülésének és megőrzésének fontosságára, és alkalmat teremtsen arra, hogy az általános iskolások szemszögéből is megismerjük Magyarország táji szépségeit.

Olyan rajz vagy egyéb pályamű beküldését várják, amely bemutatja, hogyan kapcsolódik a magyar táj az életünkhöz, mindennapjainkhoz, amely elárulja, hogy a pályázó mit tart a magyar tájban jellegzetesnek, értékesnek, fontosnak.

Az alkotás témája egy jellegzetes táj, tájegység legyen, annak minden hozzá tartozó, de leginkább a pályázónak fontos természeti értékeivel vagy kulturális jellegzetességeivel… legyen az a Dunakanyar, a Balaton-felvidék tanúhegyei, egy népszerű Kéktúra-útvonal vagy a Hortobágy szürke marhákkal és gémeskutakkal.

Fotó: termeszetvedelem.hu
  • A pályázaton 10–14 éves (általános iskola 5–8. osztályos) tanulók indulhatnak.
  • A pályaművek beérkezésének végső határideje:
    2019. szeptember 02. (hétfő) 18 óra
  • Pályázónként maximum 2 db, A/4 vagy A/3 méretű rajz küldhető be.
  • A pályázati anyagokat hajtogatás nélkül, zárt borítékban kell elküldeni az Agrárminisztérium, Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztályának címére:
    1052 Budapest, Apáczai Csere János utca 9. A borítékon a feladó neve és címe mellett a „Tájkarakter rajzpályázat” megnevezésnek is szerepelnie kell. 

A teljes játékszabályzat és a jelentkezéshez szükséges dokumentumok az alábbi linken érhetők el.

Neked ajánljuk
Szeptembertől támogatás a naperőművekre Muzsikál az erdő a Körösök völgyében – Programok Gyulán és környékén A természet meleg fényei A klímaváltozás már az amerikaiak szerint is probléma Kipusztulás fenyegeti a magyar tölgyerdőket
Tovább a forrásra: termeszetvedelem.hu
Vissza
Hírfolyam