2021. február 26., Edina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Óvodakerti jó gyakorlatok – pályázat

Az Iskolakertekért Alapítvány pályázatot hirdet óvodakertet működtető közösségek számára.

„Az óvodakert a gyermeknevelés egyik kiemelt színtere, hiszen a szabad levegőn való mozgásos játéktevékenységek mellett számtalan lehetőséget biztosít a gyermeki személyiség kibontakoztatásához, az egészséges, tevékenységekben megnyilvánuló fejlődéshez. Az óvodakert eszköz lehet az óvodapedagógus kezében, ha tudatosan élünk vele” – áll az Iskolakertekért Alapítvány pályázati kiírásában.

Az iskolakert, mint az alapítvány által használt gyűjtőfogalom, magában foglalja az óvodakerteket is. Az alapítvány sok iskolai jó gyakorlatot gyűjtött be már országszerte, melyet közvetít iskolai kertészkedést tervező vagy végző közösségeknek.

Óvodai jó gyakorlatból azonban kevesebbnek vannak birtokában, ezért jó példákat, megvalósításokat keresnek az óvodák köréből is, hogy tudásbázisukat, ötlettárukat gyarapítsák.

Fotó: maxpixel.net

A pályázaton részt vehet bármely olyan Kárpát-medencében működő magyar nyelvű közösség, mely kertet művel óvodás korú gyerekek aktív bevonásával, saját területen vagy külső helyszínen, és a pályázó tagja az Iskolakert-hálózatnak. Az Iskolakert-hálózathoz való csatlakozás módjáról az alábbi linken tájékozódhatnak.

 • A kiválasztott három legjobb pályázat nyereménye:
  Nádland Kft. 100 000 Ft értékű árukészlete;
  Nagykutasi Viktor kertész által felajánlott 100 000 Ft értékű minőségi kerti szerszámok;
  Az Oázis Kertészet 100 000 Ft értékű vásárlási utalványa, mely beváltható az ország bármely Oázis áruházában.
 • Benyújtási határidő: 2019. augusztus 15-ig 
 • További információ és részletes pályázati útmutató: www.iskolakertekert.hu;
  http://www.facebook.com/iskolakertekert
Neked ajánljuk
Egyre több óvoda zöldül be az országban Iparművészeti alkotások a fenntarthatóság jegyében – onine kiállítás Fura megjelenésű állatok (képgalériás videó) Madárodúkat kapnak óvodák a Zöld Dunakanyar Program részeként Nem csak a klímaváltozás hozhat extrém időjárást
Forrás: Élő Bolygónk
Vissza
Hírfolyam