2019. augusztus 25., Lajos, Patrícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Idén is várja a gyerekek alkotásait az FKF

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. ismét meghirdette a már évek óta nagy népszerűségnek örvendő gyermekrajz- és szépírói, valamint fotó- és videópályázatát. 

A társaság pályázatának célja a tehetséges gyermekek képességeinek fejlesztése mellett környezettudatosságuk növelése.

A gyermekrajz- és szépírói pályázat címe „Kukásautóval a Föld körül”, amelynek keretében a gyerekek, diákok egyszerre két témát is „meglovagolhatnak”: elképzelhetik magukat a körükben oly népszerű kukásautó vezetőjeként, amint kukákat ürítenek, hulladékot szállítanak, vagy csak gyönyörködnek a tisztává varázsolt környezetben, városrészekben, kis falvak utcácskáiban.

De bejárhatják az egész földgolyót is csodajárművükkel, és akár különböző kalandokba is kerülhetnek – miközben nem felejtik el küldetésüket: a környezet tisztán tartását és azt, hogy a csodálatos kék bolygó megmentésre, megtisztulásra vár.

A fotó- és videópályázat címe #NEWASTEGESS. A pályázat arra hívja fel a fiatalok figyelmét, hogy az élő környezet napjainkban segítségért kiált, hiszen mostanra a környezetszennyezés embertelen méreteket öltött, és a hulladékok szinte túlsúlyba kerültek a Földön az élővilág rovására. A pályázók az általuk készített fotókon/videókon keresztül fogalmazhatják meg mondanivalójukat, véleményüket.

A pályázattal kapcsolatos további információk az fkf.hu oldalon érhetők el.

Neked ajánljuk
Egy 18 éves gyerek adhat választ a mikroplasztikkal kapcsolatos kihívásokra A Camponában mindenkit vár Helen könyvtára A természet lélegzetelállítóan szép... és olykor kegyetlen Németország után Norvégia is felfüggesztette az erdővédelmi segélyek folyósítását Brazíliának Indonézia ragaszkodik a pálmaolajhoz
Tovább a forrásra: fkf.hu
Vissza
Hírfolyam