2020. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Idén is várja a gyerekek alkotásait az FKF

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. ismét meghirdette a már évek óta nagy népszerűségnek örvendő gyermekrajz- és szépírói, valamint fotó- és videópályázatát. 

A társaság pályázatának célja a tehetséges gyermekek képességeinek fejlesztése mellett környezettudatosságuk növelése.

A gyermekrajz- és szépírói pályázat címe „Kukásautóval a Föld körül”, amelynek keretében a gyerekek, diákok egyszerre két témát is „meglovagolhatnak”: elképzelhetik magukat a körükben oly népszerű kukásautó vezetőjeként, amint kukákat ürítenek, hulladékot szállítanak, vagy csak gyönyörködnek a tisztává varázsolt környezetben, városrészekben, kis falvak utcácskáiban.

De bejárhatják az egész földgolyót is csodajárművükkel, és akár különböző kalandokba is kerülhetnek – miközben nem felejtik el küldetésüket: a környezet tisztán tartását és azt, hogy a csodálatos kék bolygó megmentésre, megtisztulásra vár.

A fotó- és videópályázat címe #NEWASTEGESS. A pályázat arra hívja fel a fiatalok figyelmét, hogy az élő környezet napjainkban segítségért kiált, hiszen mostanra a környezetszennyezés embertelen méreteket öltött, és a hulladékok szinte túlsúlyba kerültek a Földön az élővilág rovására. A pályázók az általuk készített fotókon/videókon keresztül fogalmazhatják meg mondanivalójukat, véleményüket.

A pályázattal kapcsolatos további információk az fkf.hu oldalon érhetők el.

Neked ajánljuk
Pályázat Ökoiskola és Örökös Ökoiskola cím elnyerésére Hello Piac Design Vásár az Akvárium klubban Kényeztesd madárkaláccsal az etető népét! Nem csak szavakban zöldül a Visa Virágos hangulatban, műanyag nélkül
Tovább a forrásra: fkf.hu
Vissza
Hírfolyam