2020. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb pályázati kiírás megújuló energiatermelésre

Az ősszel megjelenő, a megújuló energiaforrásból előállított villamos energia támogatására szolgáló METÁR-rendszerrel kapcsolatos kiíráson összesen 1 milliárd forintra lehet pályázni – tájékoztatott az Innovációs és Technológiai Minisztérium. 

Várhatóan szeptemberben írhatják ki a megújuló energiaforrásból előállított villamos energia támogatására szolgáló METÁR-rendszerrel kapcsolatos pilottendert.

A villamos energia előállításával foglalkozó jelentkezők két kategóriában adhatják be pályázatukat: a nagyobb, mint 0,3 megawatt és kisebb, mint 1 megawatt közé eső; illetve a legalább 1 megawatt és legfeljebb 20 megawatt közé eső teljesítményű kategóriában. Előbbi esetében összesen 333 millió, utóbbi esetében összesen 667 millió forintnyi támogatást lehet igényelni.

A pályázat keretében kizárólag hazai telephelyen termelt villamos energia termelője nyerhet támogatást.

Az értékelés során előnyt élveznek a barnamezős területeken zajló beruházások, amelyeknek a támogatás elnyerésétől számítva 3 éven belül kell megvalósulniuk.

A pilottender kiírását a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal végzi,

a pályázat megjelentetése 2019 szeptemberében várható, amelynek értelmében 2020 elején már megszülethetnek a nyertes pályázatokkal kapcsolatos döntések.

Neked ajánljuk
Nemzetközi innovációs ötletverseny a vízválság megelőzéséért A magenta az új zöld – példaértékű teljesítmény a Telekomnál Vulkánkitörésre várva (képgaléria) Növénymentő praktikák A tudatossággal együtt nő a szelektíven gyűjtött gyógyszerek mennyisége
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam