2020. július 15., Henrik , Roland
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Természetfotó-pályázat a VIII. Fehértavi Darvadozás

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság természetfotó-pályázatot hirdet a VIII. Fehértavi Darvadozás, a madárvonulás dél-alföldi ünnepe alkalmából.

A pályázat célja a kategóriánként meghatározott természeti értékek művészi megjelenítése. A pályázatra beküldött felvételekből, a zsűri válogatása alapján kiállítást rendeznek 2019. november 8–9-én, a VIII. Fehértavi Darvadozás alkalmából. A Fehértavi Darvadozás fotópályázatán eredményesen szereplő alkotásokból a későbbiekben a szervezők a Szegedi Fehértó természeti értékeit bemutató kiadvány összeállítását tervezik.

Észak-Afrikából Észak-Európába tartó szürke darvak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nagyhomok felett 
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

KATEGÓRIÁK:

  • DARU – A daru (Grus grus) művészi megjelenítése természetes környezetében.
  • GÓLYA – A hagyományt követve évről évre más, a vizes élőhelyekre, így a Szegedi Fehértóra is jellemző fajcsoport bemutatása a pályázat célja, de a nevezett fotó más élőhelyen is készülhet. Idén a fehér gólyát (Ciconia ciconia) vagy a fekete gólyát (Ciconia nigra) ábrázoló fotókat várnak ebben a kategóriában.
  • A VÍZ, AZ ÉLET FORRÁSA – A különféle élőlények szempontjából nélkülözhetetlen tiszta, természetes víz és a vizes élőhelyek fontosságának művészi megjelenítése (a Fehértavi Darvadozás szervező partnere, a Szegedfish Hungary Kft által kiirt kategória).

A pályázat nyilvános. Amatőr fotósok nevezhetnek bármilyen fényképezőgép-típussal, digitálisan készített felvételekkel. De a képek etikai szempontból nem lehetnek kifogásolhatók (csak olyan képek nevezhetők, amelyek az élővilágban okozott károk nélkül készültek), nem készülhetnek olyan manipulációval, ami a valóságot meghamisítva mutatja be. A zsűri felhívja a figyelmet arra, hogy a fészeknél történő fotózás súlyos természetfotós etikai vétség!

Neked ajánljuk
Balkon fanatik – Fotópályázat Sikeres volt a villanyautók vásárlását támogató pályázat Absztrakt képeken az olvadó gleccserekből áradó aggodalom A körkörös gazdaság lehetőség lehet a kilábalásra Nincs apelláta: zöldbe borul az osztrák főváros
Tovább a forrásra:
Vissza
Hírfolyam