2020. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Természetfotó-pályázat a VIII. Fehértavi Darvadozás

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság természetfotó-pályázatot hirdet a VIII. Fehértavi Darvadozás, a madárvonulás dél-alföldi ünnepe alkalmából.

A pályázat célja a kategóriánként meghatározott természeti értékek művészi megjelenítése. A pályázatra beküldött felvételekből, a zsűri válogatása alapján kiállítást rendeznek 2019. november 8–9-én, a VIII. Fehértavi Darvadozás alkalmából. A Fehértavi Darvadozás fotópályázatán eredményesen szereplő alkotásokból a későbbiekben a szervezők a Szegedi Fehértó természeti értékeit bemutató kiadvány összeállítását tervezik.

Észak-Afrikából Észak-Európába tartó szürke darvak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nagyhomok felett 
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

KATEGÓRIÁK:

  • DARU – A daru (Grus grus) művészi megjelenítése természetes környezetében.
  • GÓLYA – A hagyományt követve évről évre más, a vizes élőhelyekre, így a Szegedi Fehértóra is jellemző fajcsoport bemutatása a pályázat célja, de a nevezett fotó más élőhelyen is készülhet. Idén a fehér gólyát (Ciconia ciconia) vagy a fekete gólyát (Ciconia nigra) ábrázoló fotókat várnak ebben a kategóriában.
  • A VÍZ, AZ ÉLET FORRÁSA – A különféle élőlények szempontjából nélkülözhetetlen tiszta, természetes víz és a vizes élőhelyek fontosságának művészi megjelenítése (a Fehértavi Darvadozás szervező partnere, a Szegedfish Hungary Kft által kiirt kategória).

A pályázat nyilvános. Amatőr fotósok nevezhetnek bármilyen fényképezőgép-típussal, digitálisan készített felvételekkel. De a képek etikai szempontból nem lehetnek kifogásolhatók (csak olyan képek nevezhetők, amelyek az élővilágban okozott károk nélkül készültek), nem készülhetnek olyan manipulációval, ami a valóságot meghamisítva mutatja be. A zsűri felhívja a figyelmet arra, hogy a fészeknél történő fotózás súlyos természetfotós etikai vétség!

Neked ajánljuk
Országos madárfotó-pályázat a tatai Vadlúd Sokadalom alkalmából Kerry Emanuel: Amit a klímaváltozásról tudunk Richard Panek: Mi a baj a gravitációval? – A talpunk alatt lapuló rejtély megoldása Pályázat indul a családi házak napelemeire A városi vadvilág alkalmazkodott az ember életmódjához
Tovább a forrásra:
Vissza
Hírfolyam