2020. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ha érdekel, honnan jön az áram...

Országszerte 42 villamos energiát termelő erőmű és távhőt előállító fűtőmű, illetve látogatóközpont nyitja meg kapuit október 11-én a nagyközönség előtt.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) csatlakozó partnereivel együttműködve 2019. október 11-én 14 és 22 óra között első alkalommal rendezi meg az Erőművek Éjszakáját. A látogatókat szakértő „idegenvezetők” kísérik végig az egyes helyszíneken, akik közérthetően és élményszerűen mutatják be az erőművek és a fűtőművek működését, az energiatermelés technológiai hátterét.

A hagyományos energiatermelési technológiák mellett a látogatók a környezetbarát, megújulóalapú energia előállításának eljárásaival is megismerkedhetnek.

Még lehet jelentkezni az Erőművek Éjszakájára, ahol az energiatermelés folyamatába tekinthetünk be. A legnagyobb erőművekben már telt ház van, de több helyre még lehet regisztrálni az Eromuvekejszakaja.hu oldalon.

A Mátrai Erőmű
Fotó: MTI/Komka Péter
Neked ajánljuk
Mesékkel az egyetlen Földért – klímatudatos beszélgetőkör Korcsolyázók a befagyott Pécsi-tavon (képgaléria) Megjelent a zöld civil szervezeteket támogató Zöld Forrás pályázat Évmilliók óta alakítja a természetet az emberi tevékenység Nagy keletjük van a Renault villanyautóinak is
Tovább a forrásra: magyarhirlap.hu
Vissza
Hírfolyam