2020. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ha érdekel, honnan jön az áram...

Országszerte 42 villamos energiát termelő erőmű és távhőt előállító fűtőmű, illetve látogatóközpont nyitja meg kapuit október 11-én a nagyközönség előtt.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) csatlakozó partnereivel együttműködve 2019. október 11-én 14 és 22 óra között első alkalommal rendezi meg az Erőművek Éjszakáját. A látogatókat szakértő „idegenvezetők” kísérik végig az egyes helyszíneken, akik közérthetően és élményszerűen mutatják be az erőművek és a fűtőművek működését, az energiatermelés technológiai hátterét.

A hagyományos energiatermelési technológiák mellett a látogatók a környezetbarát, megújulóalapú energia előállításának eljárásaival is megismerkedhetnek.

Még lehet jelentkezni az Erőművek Éjszakájára, ahol az energiatermelés folyamatába tekinthetünk be. A legnagyobb erőművekben már telt ház van, de több helyre még lehet regisztrálni az Eromuvekejszakaja.hu oldalon.

A Mátrai Erőmű
Fotó: MTI/Komka Péter
Neked ajánljuk
Áder János: tudatosabban, körültekintőbben kell bánni a környezetünkkel Zöld Civil ON – Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek Országos Nemtalálkozója Látványos szembesítés a természet törékenységével Két fontos ok miatt is válasszunk hazait! Így teleltesd át az édesburgonyát
Tovább a forrásra: magyarhirlap.hu
Vissza
Hírfolyam