2020. október 28., Simon, Szimonetta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Mátra természeti értékei

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság rajz- és fotópályázatot hirdet általános iskolás diákoknak.

A pályázat célja, hogy a tanulók kirándulásaik során fedezzék fel, ismerjék meg és vizuális alkotásokkal, képi megjelenítési képességük révén örökítsék meg a Mátra különös és egyedi természeti és kulturális értékeit: növény- és állatvilágát, védett és Natura 2000 területeit, felszíni vizeit (patakok, tavak, tározók), forrásait, természetes sziklaképződményeit, a Mátravidék települési és építészeti hagyományait.

A rajzokat és fotókat „A Mátra élővilága” és „Kirándulás a Mátrában” témákban várják.

kategóriák

  • Rajzpályázat: a Mátra élővilágának, a jellemző mátrai tájnak, tájrészletnek, sziklaalakzatoknak az ábrázolása képben, szabadon választott technikákkal, eszközökkel. A gyerekek jelenítsék meg a mátrai kirándulásaik emlékeiket és az itt megszerzett ismereteiket, a látott érdekesebb állatokat, növényeket.
  • Fotópályázat: A diákok a kirándulásaik során keressék fel a Mátra jellemző helyeit, természeti és kultúrtörténeti értékeit, és készítsenek fotót oly módon, hogy a tereptárgyak, emlékek igényesen legyenek a képbe komponálva.
Az őszi Mátra Fotó: needpix.com

A pályamunkák beküldési (postára adási) határideje: 2019. október 31.
A díjazással és a részvételi feltételekkel kapcsolatos információk: bnpi.hu

Neked ajánljuk
Álmodd meg te az Európai Hulladékcsökkentési Hét legjobb magyar akciószervezőinek járó díjat! Csaknem kétezer környezetbarát jármű megvásárlását támogatja a kormány Újra elindulnak a Zöld Kalandozások Ösztöndíjprogram környezettudatos egyetemistáknak Pályázat autóbusztöltő berendezések gyártóinak és forgalmazóinak
Tovább a forrásra: bnpi.hu
Vissza
Hírfolyam