2020. július 12., Dalma, Izabella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hogyan zöldítsük városainkat?

Hogyan integrálhatjuk a természetet tudatosan a városi környezetbe? Kiderül a Humusz Szövetség Zöld Kalandozások című következő előadásán!

November 13-án a Zöld Kalandozások következő vendégeként Katona Attila, a CEU kutatója tart előadást „Városi természetalapú megoldások: innovatív megközelítések és példák a nagyvilágból” címmel. Az előadást a megszokott módon beszélgetés követi – írja a humusz.hu.

A természetalapú megoldások hatalmas potenciállal rendelkeznek a városi fenntarthatóság és életminőség javítására, de ez a potenciál jobbára kihasználatlan maradt.

Katona Attila előadásában röviden összefoglalja a friss tudásanyagot, tapasztalatokat, a megtanult (és meg nem tanult) leckéket a természet városi környezetbe való tudatos integrációjáról Európából és Európán kívülről.

Fotó: humusz.hu

Katona Attila a Közép-európai Egyetemen (CEU) kutató, munkájában a klímaváltozásra adható innovatív válaszokkal, okos várostervezéssel és a városi természetalapú megoldásokkal foglalkozik itthon és külföldön. Különböző európai városokon felül Kínában, Kanadában, Oroszországban és Szingapúrban is dolgozott, együttműködve a helyi városvezetéssel és más kulcsszereplőkkel.

  • Kezdési időpont: 18:00
  • Helyszín: Humusz Ház (1111 Bp., Saru u. 11.)
  • Támogatói hozzájárulás: 1000 Ft, amellyel a Humusz Szövetség munkáját támogatod.
Neked ajánljuk
Már meg lehet nézni a debreceni állatkert vöröspanda-hímjét (képgalériával) Madagaszkár – A kaméleonok földje Úgy tűnik, a ragadós dallamok a madárfüleknek sem ismeretlenek Az Európai Bizottság elnökéhez fordult segítségért Áder János A kihalás szélén áll a makifélék csaknem egyharmada, az északi simabálna és a mezei hörcsög is
Tovább a forrásra: humusz.hu
Vissza
Hírfolyam