2020. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Indul a kkv-k épületenergetikai fejlesztéseit támogató pályázat

A mikro-, kis- és középvállalkozások hétfőtől adhatják be a támogatási kérelmeiket épületenergetikai fejlesztéseik támogatására.

Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkárának tájékoztatása szerint a vállalkozások minimum 3, maximum 100 millió forint vissza nem térítendő fejlesztési forrást nyerhetnek el, a teljes keretösszeg 20,4 milliárd forint – írja az MTI alapján a Profit Line.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében megjelent felhívás

egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés csökkentését, illetve a vállalkozások rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését, egyben hozzájárul a klímavédelemhez.

A támogatásból lehetőség van egyebek mellett napkollektoros rendszer, valamint napelemes rendszer telepítésére, hőszivattyúrendszerek alkalmazására, épületek hőtechnikai adottságainak javítására, melegvíz-rendszereinek korszerűsítésére és beltéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítására. A támogatás a beruházások elszámolható költségeinek 55 százaléka lehet. A projektek megvalósítására legfeljebb 24 hónap áll a kedvezményezettek rendelkezésére.

Fotó: Oregon Department of Transportation/flickr.com

További információ: www.palyazat.gov.hu

Neked ajánljuk
„Élet a vadonban” – Képregényrajzoló pályázat „Zenélő vidrarajzok” – Dal-illusztrációs rajzpályázat Országos madárfotó-pályázat a tatai Vadlúd Sokadalom alkalmából A járványügyi intézkedések betartásával, visszafogottan, de folytatódtak a klímasztrájkok A Body Shop bevásárol műanyaghulladékból
Tovább a forrásra: profitline.hu
Vissza
Hírfolyam