2020. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nemzetközi innovációs ötletverseny a vízválság megelőzéséért

Van egy jó ötleted arra hogyan lehetne csökkenteni az emberek vízfelhasználását? Készen állsz rá, hogy bemutasd innovatív megoldásodat, és fenntarthatóbbá tedd a szokásainkat? Itt az alkalom, hogy a technológia segítségével oldd meg a jövő vízgazdálkodását!

A vízválság megelőzésének megoldásait keresve nemzetközi innovációs ötletversenyt rendez március 26-án és 27-én az Áder János köztársasági elnök által alapított Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány és a Design Terminal.

Az „Aquathon: Találd ki, hogyan takarékoskodjunk a vízzel!” című versenyre március elsejéig jelentkezhetnek azok a startupok, egyetemi, főiskolai hallgatók és pályakezdők, akik a nemzetközi piacon is értékesíthető megoldást kínálnak a felelős vízhasználat széles körű elterjesztéséért.

A jelentkezésnél a vízgazdálkodás területén szerzett előképzettség nem feltétel. A csapatok az ötleteiket mentorok segítségével tökéletesíthetik, a verseny végén kell prezentálniuk azokat egy magyarországi és nemzetközi szakemberekből álló zsűri előtt.

A 24 órás hackathon alatt a csapattagok egy intenzív, gyors fejlesztési folyamat részeseivé válnak, megoldásuk kidolgozásához tematikus workshopok, mentorok és szakértők állnak a versenyzők rendelkezésére. Az első három helyezett értékes nyereményekkel folytathatja ötlete megvalósítását.

Neked ajánljuk
Országos madárfotó-pályázat a tatai Vadlúd Sokadalom alkalmából Richard Panek: Mi a baj a gravitációval? – A talpunk alatt lapuló rejtély megoldása A baktériumok (szín)pompás fordulatot hozhatnak a divat világába Kreatív alkotások vécépapír-gurigából Kaliforniában 2035-től csak tisztán elektromos autókat lehetne forgalmazni
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam