2020. május 30., Janka, Zsanett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nemzetközi innovációs ötletverseny a vízválság megelőzéséért

Van egy jó ötleted arra hogyan lehetne csökkenteni az emberek vízfelhasználását? Készen állsz rá, hogy bemutasd innovatív megoldásodat, és fenntarthatóbbá tedd a szokásainkat? Itt az alkalom, hogy a technológia segítségével oldd meg a jövő vízgazdálkodását!

A vízválság megelőzésének megoldásait keresve nemzetközi innovációs ötletversenyt rendez március 26-án és 27-én az Áder János köztársasági elnök által alapított Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány és a Design Terminal.

Az „Aquathon: Találd ki, hogyan takarékoskodjunk a vízzel!” című versenyre március elsejéig jelentkezhetnek azok a startupok, egyetemi, főiskolai hallgatók és pályakezdők, akik a nemzetközi piacon is értékesíthető megoldást kínálnak a felelős vízhasználat széles körű elterjesztéséért.

A jelentkezésnél a vízgazdálkodás területén szerzett előképzettség nem feltétel. A csapatok az ötleteiket mentorok segítségével tökéletesíthetik, a verseny végén kell prezentálniuk azokat egy magyarországi és nemzetközi szakemberekből álló zsűri előtt.

A 24 órás hackathon alatt a csapattagok egy intenzív, gyors fejlesztési folyamat részeseivé válnak, megoldásuk kidolgozásához tematikus workshopok, mentorok és szakértők állnak a versenyzők rendelkezésére. Az első három helyezett értékes nyereményekkel folytathatja ötlete megvalósítását.

Neked ajánljuk
Új pályázat a zöld és high-tech magyar vállalkozásokért Fecskefészkekkel és falfestményekkel népesült be a szegedi fűtőmű Elhagyatott magyarországi falvak (videók) Népszerűbb a magyar élelmiszer: többen fordultak a hazai termelőkhöz a járvány alatt Látványosan gyengül a Föld mágneses mezeje (videóval)
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam