2021. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Future City – programozóverseny

Elindult a nevezés az okosvárosok költséghatékony kialakításáról szóló programozói versenyre. 

A Future City Hackathon 2020. február 27-én a TECH EMBASSY és SASMOB jóvoltából kerül megrendezésre a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában – írja a Prog.hu.

Az okosrendszerek egyre nagyobb teret hódítanak a metropoliszok működésében, a jövőben bizonyára elosztott rendszerek és adatvezérelt mechanizmusok irányítják majd a nagyvárosokat szenzorok segítségével. Habár sokakat foglalkoztat az okosvárosok gondolata, eddig csupán csekély eredmény született a kivitelezésre és megvalósításra.

A Future City Hackathon célja olyan technológiák keresése, amelyek lehetővé teszik a zöld, okosvárosok kialakítását költséghatékonyan, megfizethető áron.

A rendezvényre 2020. február 6–20. között lehet jelentkezni mindazoknak, akik szakterülettől, életkortól, végzettségtől függetlenül érdeklődnek az okosvárosok iránt, és a legújabb szenzortechnológia és meglévő városi infrastruktúra felhasználásával készek 2-4 fős csapatokban költséghatékony, kreatív, zseniális, innovatív ötleteikkel olyan technológiát megalkotni, mely fenntarthatóvá és környezetbaráttá teszi városainkat.

További információk és jelentkezés: techembassy.io

Fotó: pixabay.com
Neked ajánljuk
Megvan Alaszka idei legkövérebb mackója Két argentin város lakói mentették a gyilkos bálnákat (videó) A Volvo a fenntartható textíliák készítésében látja a jövőt Ekkora felületet kellene befedni napelemmel, hogy fedezze az emberiség energiaigényét A közgazdasági szemléletnek át kell alakulnia
Tovább a forrásra: prog.hu
Vissza
Hírfolyam