2021. április 13., Ida
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már lehet nevezni az Év Fája versenyre

Nemrég hirdettek győztest az Európai Év Fája versenyen, ahol a 2019-es magyarországi versenyt megnyerő kaposvári Szabadságfa az előkelő 7. helyezést érte el. Az Ökotárs Alapítvány által meghirdetett 2020-as hazai versenyre már lehet nevezni a jelölteket.

A madarak és fák napjáig, május 10-ig lehet nevezni a 2020-as Év Fája versenybe egy-egy közösség kedvenc fáját, hogy részt vehessen a minden évben megrendezett megmérettetésen. Idén is olyan fák vagy facsoportok nevezését várja a vetélkedőt szervező Ökotárs Alapítvány, amelyek fontos szerepet töltenek be a jelölő közösség, a környéken élők életében. Előnyt jelent, ha a jelöltet sokan támogatják, őshonos fajt képvisel, közterületen áll, ha életét vagy életterét veszély fenyegeti. Nem számít azonban a faegyed vagy a facsoport szépsége, mérete vagy életkora.

Fotó: Pixabay

A nevezett fák, illetve facsoportok közül az Ökotárs négytagú szakmai zsűrije választja ki azt a 12-15 döntőst, amelyekre a közönség a júliustól októberig tartó voksolás folyamán szavazhat.

Hős Fát is kiválasztanak. Erre a címre olyan fák vagy facsoportok jelölését várják, melyek élete vagy természetes környezete, élőhelye veszélyben van, és amelyek megmentéséért a jelölők sikeresen küzdöttek vagy küzdenek még most is.

A jelöléseket az evfaja.hu oldalon regisztrálva, az ott található űrlap kitöltésével, kizárólag online lehet beadni.

Neked ajánljuk
„Ember és természet” – Kárpát-medencei fotóverseny felső tagozatos és középiskolás diákok részére Magyar vállalatok és felsőoktatási intézmények is hozzájárulnak a nyugat-balkáni térség fejlődéséhez Legyél te is a természet dallamainak komponistája! Több ezren vettek részt Szerbiában egy környezetvédelmi tüntetésen Kicsiben is bele lehet vágni az ökogazdálkodásba
Tovább a forrásra: sokszinuvidek.24.hu
Vissza
Hírfolyam