2020. november 26., Virág
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Élet a karantén után – Pályázat fiataloknak

Hogyan változtatta meg a járvány az életedet? Mit tartanál meg a „régi” világunkból, és mit csinálnál másként? Ezekre a kérdésekre vár választ az Ökopolisz Alapítvány a 10–24 év közötti fiataloknak szóló, „Élet a járvány után” című pályázatában.

A pályázó fiatalok írásban, képben, videóban fejezhetik ki, miként élik meg ezt az időszakot, hogyan hat rájuk a járvány, a karantén zártsága, és ez hogyan változtatja meg a jövőről alkotott elképzeléseiket, értékrendjüket, mennyire került előtérbe életükben a zöldgondolkodás”.

A pályázat célja, hogy gondolkodásra késztesse a 10 és 24 év közötti fiatalokat. Feltérképezze és megmutassa, hogyan hat rájuk a járvány, a karantén zártsága, és ez hogyan változtatja meg a jövőről alkotott elképzeléseiket, értékrendjüket.

„Most a vírus bír cselekvésre minket, holott sokan otthonukba bezárva tehetetlennek érzik magunkat. Új igények merülnek fel: egyszerűbben kellene élni, csökkenteni a fogyasztást, a helyi termelőtől vásárolni, kevesebbet utazni és utaztatni a termékeket” – vélekedik Lengyel Szilvia, az Ökopolisz Alapítvány kuratóriumának társelnöke. „Túl sokat akartunk belegyömöszölni az életünkbe. Most van rá idő, hogy megtanuljuk, valójában mire is van szükségünk” – tette hozzá.

Fotó:palyazat.okopoliszalapitvany.hu

A fiataloknak május 10-ig kell elküldeniük írott vagy videós pályázati munkájukat, minden műfaji megkötés nélkül, csupán a terjedelmi korlátokat szabta meg a kiíró. A téma szintén szabadon választható: pl. oktatás, környezetvédelem, közlekedés, utazás, hobbi, emberi kapcsolatok, szerelmek, vagy ez mind együtt. Ami viszont fontos, hogy a pályázat elkészítése közben is szigorúan be kell tartani az érvényben lévő korlátozásokat.

Benyújtási határidő: május 10.

További információ: palyazat.okopoliszalapitvany.hu

Neked ajánljuk
Önkéntesekkel segít a Vöröskereszt a szűrőpontokon Ollókat elő – barkácsoljunk a hulladékcsökkentés jegyében! Mennyire muzikálisak az éhes majmok? Komoly veszélyt jelentenek az özönnövények az őshonos gyepes élőhelyekre Olvasnivalóval könnyíti a járványhelyzetet két könyvkiadó
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam