2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Élet a karantén után – Pályázat fiataloknak

Hogyan változtatta meg a járvány az életedet? Mit tartanál meg a „régi” világunkból, és mit csinálnál másként? Ezekre a kérdésekre vár választ az Ökopolisz Alapítvány a 10–24 év közötti fiataloknak szóló, „Élet a járvány után” című pályázatában.

A pályázó fiatalok írásban, képben, videóban fejezhetik ki, miként élik meg ezt az időszakot, hogyan hat rájuk a járvány, a karantén zártsága, és ez hogyan változtatja meg a jövőről alkotott elképzeléseiket, értékrendjüket, mennyire került előtérbe életükben a zöldgondolkodás”.

A pályázat célja, hogy gondolkodásra késztesse a 10 és 24 év közötti fiatalokat. Feltérképezze és megmutassa, hogyan hat rájuk a járvány, a karantén zártsága, és ez hogyan változtatja meg a jövőről alkotott elképzeléseiket, értékrendjüket.

„Most a vírus bír cselekvésre minket, holott sokan otthonukba bezárva tehetetlennek érzik magunkat. Új igények merülnek fel: egyszerűbben kellene élni, csökkenteni a fogyasztást, a helyi termelőtől vásárolni, kevesebbet utazni és utaztatni a termékeket” – vélekedik Lengyel Szilvia, az Ökopolisz Alapítvány kuratóriumának társelnöke. „Túl sokat akartunk belegyömöszölni az életünkbe. Most van rá idő, hogy megtanuljuk, valójában mire is van szükségünk” – tette hozzá.

Fotó:palyazat.okopoliszalapitvany.hu

A fiataloknak május 10-ig kell elküldeniük írott vagy videós pályázati munkájukat, minden műfaji megkötés nélkül, csupán a terjedelmi korlátokat szabta meg a kiíró. A téma szintén szabadon választható: pl. oktatás, környezetvédelem, közlekedés, utazás, hobbi, emberi kapcsolatok, szerelmek, vagy ez mind együtt. Ami viszont fontos, hogy a pályázat elkészítése közben is szigorúan be kell tartani az érvényben lévő korlátozásokat.

Benyújtási határidő: május 10.

További információ: palyazat.okopoliszalapitvany.hu

Neked ajánljuk
Összefogás az árvákért Szabadtéri és online kiállításon is megcsodálhatjuk Máté Bence alkotásait 30 döbbenetes reklámfotós átverés gyorsétterembe csábításhoz (videó) Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek Több száz kiló húst ajánlottak fel rászorulóknak a böllérek
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam