2021. július 28., Szabolcs
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem mind mérges, ami fekete – rajzpályázat

Az MME Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya – hagyományaihoz hűen – 2020-ban is rajzpályázatot hirdet. Pályázni az év hüllője, a keresztes vipera megalkotásával, illetve melanisztikus – azaz fekete – erdei siklók, kockás siklók, vízisiklók rajzaival lehet.

A rajzpályázat célja, hogy javítson e ritka, különleges állatok megítélésén, és minél több emberben tudatosítsa: nem kell félni tőlük!

A Magyar Madártani Egyesület minden alkotókedvű gyermek és felnőtt jelentkezését várja! Az elkészült rajzok 5 kategóriában kerülnek értékelésre: óvodás, alsó és felső tagozatos, középiskolás és felnőtt kategóriában, amelyekben az első három legjobbnak ítélt pályamunka kerül díjazásra. 

Minden kategória díjazottja a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület által felajánlott, az év hüllőjéhez kapcsolódó nyereményben részesül.

  • A kiírók papíron, kézzel készített rajzokat fogadnak el beszkennelt változatban. (Alkalmazható technikák: ceruza, toll, zsírkréta, vízfesték, filctoll vagy ezek ötvözése.)
  • A pályázatok beküldési határideje: 2020. május 30.
  • További információ a pályázatról, illetve segítség a rajzokhoz: www.mme.hu
Az év hüllője, a keresztes vipera Fotó: Józef Kazimierz Sokołowski/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
Digitális agrárforradalom Magyarországon A használt ruhákban rejlő mesés lehetőségek bűvöletében Aj Vej-vej Portóban kiállított óriási vasfája hívja fel a figyelmet az erdők pusztulására Éghajlatváltozást tűrő kukoricákat nemesít az ELTE Azonnal cselekednünk kéne, ha meg akarjuk menteni az óceánok élővilágát
Tovább a forrásra: mme.hu
Vissza
Hírfolyam