2020. június 3., Klotild
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

„Legyünk kreatívak hulladékból!”

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) ötletpályázatot hirdetett a szellemi tulajdon világnapja alkalmából.

Április 26-a a szellemi tulajdon világnapja. A világnap kapcsán kiírt újabb fenntarthatósági pályázat azt az üzenetet szeretné mindenkihez eljuttatni, hogy mai választásaink határozzák meg a holnapot. A Föld az otthonunk, vigyáznunk kell rá! – emelte ki Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár.

A pályázat célja, hogy díjazza a haszontalannak tűnő, kidobásra szánt termékek alkotások formájában történő újrahasznosítását, hogy azok kreatív felhasználással új értelmet nyerve értékké váljanak.

A pályázaton bárki részt vehet, a pályaműveket 2020. június 1-jéig várják. A beérkezett pályázatokat a Boros Anita államtitkár által felkért bizottság értékeli majd. Az első helyezett 100 ezer forint, a második 70 ezer forint, a harmadik 50 ezer forint értékű jutalomban részesül.

Neked ajánljuk
Új pályázat a zöld és high-tech magyar vállalkozásokért Az internetre költözik a zöldülők vására Új magyar természetfilm: Kalandjaim a parányok világában (filmelőzetes) Önkéntes tűzoltók segítettek Letenyén A koronavírus tovább fokozta a thaiföldi szemétkrízist
Tovább a forrásra: kormany.hu
Vissza
Hírfolyam