2021. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

„Legyünk kreatívak hulladékból!”

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) ötletpályázatot hirdetett a szellemi tulajdon világnapja alkalmából.

Április 26-a a szellemi tulajdon világnapja. A világnap kapcsán kiírt újabb fenntarthatósági pályázat azt az üzenetet szeretné mindenkihez eljuttatni, hogy mai választásaink határozzák meg a holnapot. A Föld az otthonunk, vigyáznunk kell rá! – emelte ki Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár.

A pályázat célja, hogy díjazza a haszontalannak tűnő, kidobásra szánt termékek alkotások formájában történő újrahasznosítását, hogy azok kreatív felhasználással új értelmet nyerve értékké váljanak.

A pályázaton bárki részt vehet, a pályaműveket 2020. június 1-jéig várják. A beérkezett pályázatokat a Boros Anita államtitkár által felkért bizottság értékeli majd. Az első helyezett 100 ezer forint, a második 70 ezer forint, a harmadik 50 ezer forint értékű jutalomban részesül.

Neked ajánljuk
Ingyenes startup-dizájntáborra pályázhatnak a középiskolások Imádják az elektromos autókat a magyarok Egy terjedelmes kalauz az apró hangyák izgalmas és hatalmas birodalmába Az olajcégek jobban járnak, ha a megoldás részei lesznek, mintha ők okoznák a problémát Kihallgatták a szigetszentmiklósi olajszennyezés feltételezett elkövetőjét
Tovább a forrásra: kormany.hu
Vissza
Hírfolyam