2020. november 26., Virág
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Klímabarát díjra pályázhatnak az önkormányzatok

A klímabarát települések szövetsége az élhető és fenntartható települési környezetért folytatott kampányának keretén belül pályázatot hirdet a „Klímabarát díj” elnyerésére.

A pályázat célja olyan, már meglévő jó gyakorlatokkal, példamutató ötletekkel, intézkedésekkel rendelkező települések díjazása, támogatása és népszerűsítése, amelyeknek fontos a környezetükben fellelhető természeti erőforrások fenntartható használata, a klímatudatosság, valamint települési gyakorlataik elősegítik a klímaváltozás megelőzését, illetőleg a klímaváltozáshoz való alkalmazkodást.

A pályázó önkormányzatok olyan klímatudatos, a fenntartható fejlődés gyakorlati megvalósítása iránt elkötelezett települések lehetnek, amelyek már rendelkeznek példaértékű jó gyakorlatokkal, intézkedésekkel, beruházásokkal vagy stratégiákkal.

A pályázatokat a Klímabarát Települések Szövetsége által felkért öttagú zsűri értékeli és bírálja el. A nyertes önkormányzat jutalma egyebek mellett 10 munkaórányi szakértői tanácsadás lesz a fenntarthatóság, éghajlatvédelem, környezetvédelem témakörében, illetve egy darab szabadtéren és egy beltéren kihelyezhető plakett.

  • A pályázatok benyújtási határideje: 2020. szeptember 30.
  • További információ: www.klimabarat.hu
Fotó: www.klimabarat.hu
Neked ajánljuk
Már lehet pályázni az elektromoskerékpár-vásárlás támogatására Őszi képek a természetből (képgaléria) Ollókat elő – barkácsoljunk a hulladékcsökkentés jegyében! A Porsche okkal bízhat a Taycan sikerében Ukrajnában is nagy sikerük van a napelemeknek
Tovább a forrásra: klimabarat.hu
Vissza
Hírfolyam