2020. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Klímabarát díjra pályázhatnak az önkormányzatok

A klímabarát települések szövetsége az élhető és fenntartható települési környezetért folytatott kampányának keretén belül pályázatot hirdet a „Klímabarát díj” elnyerésére.

A pályázat célja olyan, már meglévő jó gyakorlatokkal, példamutató ötletekkel, intézkedésekkel rendelkező települések díjazása, támogatása és népszerűsítése, amelyeknek fontos a környezetükben fellelhető természeti erőforrások fenntartható használata, a klímatudatosság, valamint települési gyakorlataik elősegítik a klímaváltozás megelőzését, illetőleg a klímaváltozáshoz való alkalmazkodást.

A pályázó önkormányzatok olyan klímatudatos, a fenntartható fejlődés gyakorlati megvalósítása iránt elkötelezett települések lehetnek, amelyek már rendelkeznek példaértékű jó gyakorlatokkal, intézkedésekkel, beruházásokkal vagy stratégiákkal.

A pályázatokat a Klímabarát Települések Szövetsége által felkért öttagú zsűri értékeli és bírálja el. A nyertes önkormányzat jutalma egyebek mellett 10 munkaórányi szakértői tanácsadás lesz a fenntarthatóság, éghajlatvédelem, környezetvédelem témakörében, illetve egy darab szabadtéren és egy beltéren kihelyezhető plakett.

  • A pályázatok benyújtási határideje: 2020. szeptember 30.
  • További információ: www.klimabarat.hu
Fotó: www.klimabarat.hu
Neked ajánljuk
Országos madárfotó-pályázat a tatai Vadlúd Sokadalom alkalmából Látványos szembesítés a természet törékenységével Szabó Adrienn: Magyar superfood Pusztító viharok, súlyos áradások: gátat kell szabni a károsanyag-kibocsátásnak Gigantikus tetőkert épül Párizsban
Tovább a forrásra: klimabarat.hu
Vissza
Hírfolyam