2022. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Induló környezetvédelmi vállalkozásokat támogat a Kék Bolygó Alapítvány

Újszerű megoldásokat várnak a fenntartható fejlődés kialakításához. A program ingyenes online workshopot és bemutatkozási lehetőséget biztosít, július 7-ig lehet jelentkezni egy bemutatkozó videóanyaggal.

Fontos, hogy a kiváló innovációkat, találmányokat és nagyon jó ötleteket olyan pályára tudjuk állítani, hogy az a jövőben mindannyiunk érdekében hasznosulhasson – mondta Krakkó Ákos, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kommunikációs igazgatója az M1 Ma reggel című műsorában.

Kiemelte, az elmúlt másfél évben feltalálók, kreatívok és kutatók keresték meg az alapítványt az ötleteikkel. Szükségük van arra, hogy az üzletvitelhez, jogi kérdésekhez, pénzügyi kérdésekhez értsenek, hiszen ezek nélkül nem lehet sikeres a vállalkozásuk.

Ezért az alapítvány célja, hogy segítségükkel ezeket a projekteket mentorálják, és képzések formájában átadják azokat az ismereteket a vállalkozóknak, amelyek elengedhetetlenek a sikerükhöz.

Pintér Attila ügyvéd kifejtette, hogy alapvetően cégek jelentkezését várják a mentorprogramba, de az is elfogadható, hogy ha még nincs kész cég a projektekre, csak ötletfázisban van. Emellett várják az egyéni vállalkozásokat is, és olyan csapatokat, amelyeknek van ötletük a fenntartható fejlődéssel kapcsolatosan.

Fontos, hogy ezeknek a projekteknek üzletileg életképesnek kell lenniük, meg kell hogy állják a helyüket a piacon, és a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos célkitűzéseiket üzleti oldalról is tudják támogatni.

A program három részből áll. Az első része frontális oktatás, főleg pénzügyi, jogi, vállalkozással kapcsolatos ismereteket osztanak meg. Ezt követően személyre szabott mentorálás következik. A harmadik fázisban pedig visszakérdezik az addig tanultakat – részletezte Pintér. A programra július 7-ig lehet jelentkezni. A jelentkezők közül hat vállalkozást választanak ki.

Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam