2021. június 24., Iván
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöld Designtábort hirdetett a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány és a Hello Wood

A táborban való részvételre 15–18 illetve 19–20 év közötti fiatalok pályázhatnak egy videó elkészítésével, amely arra fókuszál, hogy a hosszú, otthoni bezártság után hogyan térhetünk vissza az élő közösségekbe, hogyan óvjuk meg azokat; méghozzá csapatban, az együttlétre koncentrálva, a környezetünk értékeit szem előtt tartva.

A tábor során a vizuális és tárgyi, valamint az épített környezeti kultúra ismereteire alapozva egy játékos, könnyed, de ugyanakkor tényleges cselekvésre ösztönző tevékenységbe vonják be a résztvevőket.

A foglalkozásokon a résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy művészeti és kreatív képességeiket felfedezzék, használják, fejlesszék, ezáltal önmagukat is jobban megismerjék.

A táborban szakképzett foglalkozásvezetők tartanak workshopokat az építészet, a klímatudatosság, a fenntartható fejlődés, a formatervezés, a textil- és divattervezés, a fotó, az animáció, a grafika és a kisfilm területén.

Fotó: hellowood.eu

A kiírás értelmében a jelentkezők pályázati videójának a tábor tematikájához kell kapcsolódnia, reflektálnia kell az elmúlt nehéz időszakra: „Hangsúlyozzátok, hogy számotokra miért fontos a természetvédelem, mit tesztek érte, és mi az, amire megtanított titeket ez a Covid–19-járvány okozta helyzet.
Változzunk együtt, változtassunk együtt, kapcsolódjunk, kontaktáljunk!”

  • A pályázat benyújtási határideje: 2020. július 19. éjfél
  • Részletes részvételi feltételek és további információ: hellowood.eu
Neked ajánljuk
Elő a cerkával, ecsettel, filccel – ismerkedj meg a hermelinnel! Imádják az elektromos autókat a magyarok Hogyan nőtt a fejünkre a műanyag? Tovább szigorodik az egyszer használatos műanyag termékekre vonatkozó szabályozás Velencei-tó: Oxigénhiánytól pusztulnak a halak, de mi lehet a gyors megoldás?
Tovább a forrásra: hellowood.eu
Vissza
Hírfolyam