2020. október 30., Alfonz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mit jelent számodra a táj? – Fotópályázat

Magyarország egyedülálló táji adottságainak, értékeinek népszerűsítése és a táj iránti érzékenység erősítése érdekében hirdet fotópályázatot az Agrárminisztérium, amelyen a 14–18 év közöttiek a tájfotózás terén kapnak megmérettetési lehetőséget.

Természeti és kulturális örökségünket a táj kapcsolja szerves egységbe. A tájak nem „rajtunk kívül” léteznek, hiszen a természet és az emberi tevékenység együttesen alakítja őket.

A táj meghatározza hovatartozásunk érzését, és hozzájárul az emberek jóllétéhez is.

Az Agrárminisztérium pályázatának célja, hogy népszerűsítse a sokszínű hazai tájak megőrzésének jelentőségét. Szeretnék a fiatalok figyelmét felhívni tájaink változatosságára és értékeire, megőrzésük fontosságára és átalakulásuk folyamataira.

A kiírók bíznak benne, hogy a természetjárásra ösztönző díjakkal és értékes ajándékcsomagokkal nevezésre motiválják a vállalkozó szelleműeket, és inspirálják mindazokat, akik felelősséget éreznek a minket körülvevő értékek hosszú távú megőrzéséért. A pályaművek által országunk táji szépségeit nemcsak a magyar érdeklődők ismerhetik meg a fiatalok szemszögéből, de a webes felületeken keresztül a külföldiek is elérhetik.

Fotó: magyarnemzetiparkok.hu
Neked ajánljuk
Álmodd meg te az Európai Hulladékcsökkentési Hét legjobb magyar akciószervezőinek járó díjat! Csaknem kétezer környezetbarát jármű megvásárlását támogatja a kormány A zongorista, aki friss lombok zenéjével tölt meg egy német erdőt A világ legerősebb és legdrágább chilije Sárrét szívében terem (videó) Vízenergiával „tankolják” az elektromos hajókat a Niagaránál
Tovább a forrásra: magyarnemzetiparkok.hu
Vissza
Hírfolyam