2020. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Madarak fényben és árnyékban – Fotópályázat

Madarak fényben és árnyékban címmel madárfotó-pályázat indult a november 28-ára meghirdetett 20. Tatai Vadlúd Sokadalom népszerűsítésére.

A költöző madarak vonulása idején a tatai Öreg-tavon megrendezett Vadlúd Sokadalom egyedülálló rendezvény, de jó lenne ezt az élményt kiterjeszteni és valamilyen módon az év többi részében is élvezni. Ezért írt ki ismét fotópályázatot a rendezvény főtámogatója, az Envirotis Holding Zrt. – mondta el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában a vállalat kommunikációs vezetője.

Vandlik Antal hozzátette: amatőrök és profi fotográfusok egyaránt pályázhatnak, de csak olyan képekkel, amelyeket még nem neveztek be más kiírásra.

Fontos feltétel, hogy csak etikus elvek alapján készített képeket fogadnak el, amelyek készítésekor a fotós a vadmadarakat szaporodásukban, pihenőhelyükön vagy természetes mozgásukban nem akadályozta.

Vandlik Antal elmondása szerint a pályázat legjobb képeit kiállításon, valamint fotóalbum formájában is bemutatják majd.  

Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője a Tatai Vadlúd Sokadalom különlegességeként kiemelte, hogy itt városi környezetben szállnak le a vonuló madarak nagy tömegben, köztük számos ritka, veszélyeztetett faj is, például a kis lilik vagy a vörösnyakú lúd.

A tatai Öreg-tóra leszálló vadludak
Fotó: MTI/Kovács Attila
Neked ajánljuk
Horvátországban 2 perc alatt fogyott el a villanyautó-vásárlásra járó támogatás Szeptemberben rendezik meg a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivált Az egészség megóvásához nem csak műanyagon át vezet az út Ehető vadon termő növények a tányéron Az őshonos emlősök negyede a kihalás szélére került Angliában
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam