2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Innovációs versenyt hirdet egyetemistáknak az ExxonMobil

Energiafelhasználási és klímavédelmi innovációs versenyt hirdet egyetemistáknak az ExxonMobil magyarországi lenyvállalata.

A társaság a fenntartható energiaellátás és a felelős energiafelhasználás megoldására vár újszerű, megvalósítható ötleteket. MTI-hez eljuttatott közleményük szerint a verseny ösztönözni akarja a diákok innovációs gondolkodását, és a társadalmi párbeszédet az energiafelhasználásról, az energiaátmenetről, a klímavédelemről.

Az innovációs verseny fővédnöke az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) innovációért felelős helyettes államtitkára. Gulyás Tibor a közlemény szerint kiemelkedő kezdeményezésnek nevezte a kiírást, mint fogalmazott,

a verseny szemlélete arra épít, hogy az emberiség nagy kihívásai forradalmi előrelépést biztosító technológiákkal, innovációkkal küzdhetők le, és ezek elérésében a fiatalok jelentős szerepet játszhatnak.

Az ExxonMobil közleménye hangsúlyozta, hogy nem szükségszerű választani a gazdasági teljesítmény, az emberek jóléte és a klímavédelem között, de nagy kihívás a növekvő energiaigény. Ennek fenntartható ellátása csak a hagyományos és a megújuló energiaforrások párhuzamos felhasználásával és többféle technológia alkalmazásával oldható meg.

A bírálóbizottság elnöke Szabó István, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) elnökhelyettese, tagjai az iparági szervezetek képviselői, valamint az ExxonMobil szakértői. 

  • Határidők: Jelentkezni a vállalat honlapján, szeptember 25-ig lehet.
    A pályázatok feltöltési határideje 2020. október 21. 
Neked ajánljuk
Meghosszabbította országos fotópályázatát a Budakeszi Vadaspark Nyártól már korszerű elektromos fűtési rendszerekre is lehet támogatást igényelni Szabadtéri és online kiállításon is megcsodálhatjuk Máté Bence alkotásait Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek Több száz kiló húst ajánlottak fel rászorulóknak a böllérek
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam