2020. november 25., Katalin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Innovációs versenyt hirdet egyetemistáknak az ExxonMobil

Energiafelhasználási és klímavédelmi innovációs versenyt hirdet egyetemistáknak az ExxonMobil magyarországi lenyvállalata.

A társaság a fenntartható energiaellátás és a felelős energiafelhasználás megoldására vár újszerű, megvalósítható ötleteket. MTI-hez eljuttatott közleményük szerint a verseny ösztönözni akarja a diákok innovációs gondolkodását, és a társadalmi párbeszédet az energiafelhasználásról, az energiaátmenetről, a klímavédelemről.

Az innovációs verseny fővédnöke az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) innovációért felelős helyettes államtitkára. Gulyás Tibor a közlemény szerint kiemelkedő kezdeményezésnek nevezte a kiírást, mint fogalmazott,

a verseny szemlélete arra épít, hogy az emberiség nagy kihívásai forradalmi előrelépést biztosító technológiákkal, innovációkkal küzdhetők le, és ezek elérésében a fiatalok jelentős szerepet játszhatnak.

Az ExxonMobil közleménye hangsúlyozta, hogy nem szükségszerű választani a gazdasági teljesítmény, az emberek jóléte és a klímavédelem között, de nagy kihívás a növekvő energiaigény. Ennek fenntartható ellátása csak a hagyományos és a megújuló energiaforrások párhuzamos felhasználásával és többféle technológia alkalmazásával oldható meg.

A bírálóbizottság elnöke Szabó István, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) elnökhelyettese, tagjai az iparági szervezetek képviselői, valamint az ExxonMobil szakértői. 

  • Határidők: Jelentkezni a vállalat honlapján, szeptember 25-ig lehet.
    A pályázatok feltöltési határideje 2020. október 21. 
Neked ajánljuk
Sikeres volt az energiahatékonysági hitelprogram Ollókat elő – barkácsoljunk a hulladékcsökkentés jegyében! Mennyire muzikálisak az éhes majmok? 20 nagy olaj- és gázcég kapcsolatban van a légkörbe jutó szén-dioxid több mint egyharmadával Számukra biztosan nem színjáték a fenntarthatóság
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam