2020. október 22., Előd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

2020. évi Európai Mobilitási Hét – Kreatív pályázat

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva, „Klímabarát közlekedés mindenkiért!” címmel rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatot hirdet.

A beküldendő pályázati anyagok bemutathatnak valós vagy elképzelt zéró- és alacsony kibocsátású, klímabarát közlekedési megoldásokat a városias környezetben. Ábrázolhatják azt, hogy személyes döntéseink hogyan segíthetik elő vagy gátolhatják a természetes és épített környezetük védelmét és a saját egészségük megőrzését.

A pályázati alkotások megmutathatják, hogy a településeken belül rövidebb-hosszabb távolságokat nap mint nap meg lehet tenni egyéni autóhasználatot mellőzve, egyéb közlekedési módok igénybevételével, akár sétálva vagy kerékpározva is.

A művek felhívhatják a figyelmet a mindennapi mozgás környezetünkre és egészségünkre gyakorolt kedvező hatásaira, pozitív élettani következményekre.

Az alkotásokat szakmai bírálóbizottság véleményezi, amely a megadott kategóriákban korcsoportonként hirdet győzteseket. A legsikeresebb művek alkotóit a minisztériumok és a támogatók által felajánlott díjakkal jutalmazzák.

  • A pályázatok beadási határideje: 2020. október 20.
  • További információk: www.kti.hu
Neked ajánljuk
A Digitális Diákszéf mobilalkalmazásban is ismerkedhetnek a fenntarthatósággal az általános iskolások A látványossá tett légszennyezés többeket bírhat cselekvésre Akit megihlettek a fogyasztói kultúra szomorúan színpompás hordalékai A klímaváltozás kapcsán az egyik kulcsszó az alkalmazkodás Így készül a házi légfrissítő gél
Tovább a forrásra: kti.hu
Vissza
Hírfolyam