2021. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Komposztálásra fel!

Idén 10. alkalommal hirdeti meg a Galgamenti Népfőiskola és a Humusz Szövetség a Komposztünnephez (október 10.) kapcsolódó pályázatát.

A 2020-as Komposztünnep fő témájául a nemzetközi „Biodiverzitás szuper évét” választották a kiírók: arra szeretnék idén felhívni a figyelmet, hogy a talajban és a komposztban milyen óriási sokszínűségben fordulnak elő az apró élőlények.

„Mint minden évben, idén is teszünk módszertani, aktivitásra ösztönző javaslatokat korosztályonként. Arra hívunk Benneteket, hogy októberben valósítsátok meg saját csoportotokban, osztályotokban, közösségetekben ezeket az aktivitásokat”

– olvasható a humusz.hu oldalon elérhető felhívásban. A versenyre bármilyen, a komposztálás témájához kapcsolódó tevékenységgel lehet pályázni. A kiírók szeretettel várják a résztvevők fényképes és szöveges beszámolóit, kategóriánként a három legötletesebb pályázatot pedig szemléletformáló ajándékcsomaggal díjazzák.

A jubileum alkalmából a 2020. szeptember 25-ére tervezett Környezeti Nevelés Műhelykonferencián bemutatásra kerülnek az elmúlt 10 év sikerei és egy olyan jógyakorlat-gyűjtemény, mely a következő évekre is bőséges inspirációt nyújthat mindenkinek, aki a környezeti nevelési munkája során a komposztálásban is mélyebben elmerülne.

Neked ajánljuk
Egy kávé mellett könnyebb átlátni az összefüggéseket Emily Carr: a természetrombolás egyik első krónikása A világ legrégebbi barlangi állatfestményét találták meg Indonéziában Rekordmértékben csökkent tavaly az üvegházhatású gázok kibocsátása az Egyesült Államokban Klímaadaptációs szakemberek képzésének elindítását tervezi a Miskolci Egyetem
Tovább a forrásra: humusz.hu
Vissza
Hírfolyam