2021. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Országos rajzpályázatot indít a Debreceni Állatkert

A beérkezett alkotások közül a szakmai zsűri közreműködésével kiválasztott első három helyezett, továbbá az intézmény közösségi oldalán megszavazott közönségdíjas alkotás részesül majd a csoportos állatkerti látogatást, valamint vidámparki kalandokat jelentő díjazásban.

A Nagyerdei Kultúrpark a járványügyi helyzetben is több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására.

A tanulók feleleveníthetik az előző tanévben vagy a szünidőben megélt állatkerti élményeiket, ezért a szervezők országos iskolai rajzpályázatot hirdetnek Álmaim állatkertje címmel.

Az ország bármely iskolájából lehet jelentkezni, osztályonként egy átélt vagy elképzelt állatkerti élményeket illusztráló alkotással.

A rajzok bármilyen technikával készülhetnek, például ceruzával, filctollal, zsírkrétával, festékkel, mérete azonban csak A/4-es lehet. A pályamunkákat postán lehet elküldeni, vagy személyesen az állatkerti pénztárnál leadni nyitvatartási időben, december 11-ig.

Az intézmény telefonon fogja értesíteni a nyerteseket, ezért kéri, hogy a pályamunka hátoldalán vagy a leadott anyag mellékletében a pontos név és cím mellett telefonos elérhetőség is szerepeljen.

Bővebb információk a www.zoodebrecen.hu weboldalon találhatók.

Neked ajánljuk
A felelős állattartás tanulható Egy estére akár biokutatók is lehetünk Az élővilág képviselői nem csak a bolygón, a magunknak teremtett világokban is megfogyatkoztak Kőhalmi Zoltán új regénye egy „hulladékgazdálkozási science fiction, amelyben a szemét körül forognak a dolgok” Áder János: a fenntartható fejlődési célok számos területén előrelépett Magyarország
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam