2020. december 4., Barbara, Borbála
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Neked ki az „ételhősöd”? – Rajzverseny az élelmezési világnap alkalmából

Az ENSZ élelmezésügyi és mezőgazdasági szervezete rajzpályázatot hirdetett gyerekeknek és fiataloknak az élelmezési világnap alkalmából.

Ha 5 és 19 év között vagytok, engedjétek szabadjára a fantáziátokat, és rajzoljátok, fessétek le a kedvenc „ételhősötöket”! A világ tele van ilyen hősökkel – a gazdálkodóktól az élelmiszerbolti eladókon és az élelmiszerbankokon át a köztisztviselőkig hosszú a sor, akik az olyan kihívások ellenére is, mint a koronavírus-járvány, keményen dolgoznak, hogy az étel eljusson a termelőktől az asztalunkig. 

Lapozz bele az élelmezési világnap foglalkoztatókönyvébe inspirációért, ami bemutatja az ételünkért felelős hősök fontos szerepét az élelmezési rendszerben és hogy mi mindannyian hogyan tudjuk segíteni őket az egészséges étrend biztosításában és bolygónk megóvásában.

A tavalyi verseny egyik győztes alkotása, a hatéves, iráni Atrin Afshari Tavana munkája az egészséges étkezésről Fotó: fao.org

Korosztályonként a három győztes alkotást az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) zsűrije választja ki, az eredményt decemberben hozzák nyilvánosságra. A győzteseket a FAO helyi irodái népszerűsítik, illetve egy meglepetéscsomagot és oklevelet kapnak elismerésül.

Neked ajánljuk
Ültess ökokertet az iskola udvarára! Fenntartható és takarékos gazdálkodásra ösztönzi a fiatalokat a Zöldiránytű mobilalkalmazás Egy változékony freskó figyelmeztet a klímaváltozással kapcsolatos felelősségünkre Az Európai Központi Banknál is érik a zöldfordulat, de ennek nem mindenki örül A világon elsőként engedélyezték mesterséges csirkehús értékesítését Szingapúrban
Tovább a forrásra: ecolounge.hu
Vissza
Hírfolyam