2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

„Legyünk környezettudatosak karácsonykor is!” – kreatív ötletpályázat

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a karácsony közeledtével pályázatott hirdetett azzal a céllal, hogy a résztvevők olyan kreatív megoldásokat mutassanak be, amelyek rávilágítanak arra, hogy a karácsony is telhet a környezettudatosság és a fenntarthatóság figyelembevételével.

Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár emlékeztetett, hogy az ünnepek alatt nagyságrendekkel több hulladék termelődik a háztartásokban, mint az év más időszakaiban. Ilyenkor sem szabad azonban megfeledkezni a környezettudatosságról.

Az ünnepi készülődés során egy kis odafigyeléssel és tudatos tervezéssel nemcsak a környezetünknek tehetünk jót, de a pénztárcánkat is kímélhetjük a felesleges kiadásoktól

– hangsúlyozta Boros Anita. A minisztérium 2020. december 20-ig várja a pályázatokat egyéni és csoportos szinten is a következő kategóriákban: 

  • karácsonyfa-állítás és -díszítés környezettudatosan, fenntarthatóan;
  • karácsonyi díszek, dekorációk környezetbarát technikával;
  • ajándék, csomagolás környezettudatosan, fenntarthatóan;
  • étel, ital, sütés-főzés az élelmiszer-pazarlás, a gazdaságosság és a fenntarthatóság jegyében;
  • közutak, közterek díszítése – környezetbarát, fenntartható technológiák karácsonykor is.

A jelentkezőknek a megjelölt kategóriákban 1000-2500 karakter terjedelemben kell kifejteni a kreatív ötleteiket – egy pályázó több pályamunkát is benyújthat. 

Benyújtási határidő: 2020. december 20.
További információ: kormany.hu/dokumentumtar/

Neked ajánljuk
A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban Nyugtató erdei hangok (videó) Már lehet regisztrálni a Erőművek Éjszakájára Így készíthetünk otthon herbamézet Bemutatták a MÁV saját fejlesztésű IC+ első osztályú kocsiját Budapesten
Tovább a forrásra: kormany.hu
Vissza
Hírfolyam