2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szereted a rovarokat? Akkor segíts másoknak is megszeretni őket!

A XLIII. Magyar Rovarászati Napok keretében a Magyar Rovartani Társaság fotópályázatot hirdetett a rovarok népszerűsítéséért.

A világon több mint egymillió rovarfajt ismer eddig a tudomány. Ez kétszer annyi, mint az összes többi élőlényfaj együtt. A rovarok rendkívül sokfélék: méretük, alakjuk, mintázatuk, színük és életmódjuk nagyon változatos.

Erre a sokféleségre szeretné felhívni a figyelmet a pályázat szervezője, ennek a változatos világnak a bemutatásában kéri a kreatív rovarkedvelők segítségét.

A pályázatra amatőr fotósként bárki jelentkezhet. Részvételi díj vagy korhatár nincs. A felhívásra rovartani témájú képpel vagy képekkel, képsorozattal lehet jelentkezni. Egy pályázó maximum 7 db, egyedül vagy sorozatként értékelhető, saját készítésű felvétellel nevezhet.

Olyan digitális fotókat várnak a rovarokról és egyéb ízeltlábúakról, amelyeken a fotós magukat az állatokat, élőhelyükön vagy életük egy-egy érdekes mozzanata közben mutatja be. A beérkezett fényképeket egy kategóriában értékelik. A zsűri a képek értékelése során többek között figyelembe veszi a kép esztétikumát, a fotózott rovar ritkaságát, az elkapott pillanat vagy az állat megörökíthetőségének nehézségét, a technikai megoldást és az ötletességet.

Neked ajánljuk
Folytatódik az e-biciklis pályázat: ezúttal szeptember 10-ig várják a dokumentumokat Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Reneszánsz vadászrajzok a Szépművészeti Múzeumban Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás A klímavédelem nem drága, sőt: egyenesen lökést adhat a gazdaságnak
Tovább a forrásra: csupazold.hu
Vissza
Hírfolyam