2021. január 27., Angelika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szereted a rovarokat? Akkor segíts másoknak is megszeretni őket!

A XLIII. Magyar Rovarászati Napok keretében a Magyar Rovartani Társaság fotópályázatot hirdetett a rovarok népszerűsítéséért.

A világon több mint egymillió rovarfajt ismer eddig a tudomány. Ez kétszer annyi, mint az összes többi élőlényfaj együtt. A rovarok rendkívül sokfélék: méretük, alakjuk, mintázatuk, színük és életmódjuk nagyon változatos.

Erre a sokféleségre szeretné felhívni a figyelmet a pályázat szervezője, ennek a változatos világnak a bemutatásában kéri a kreatív rovarkedvelők segítségét.

A pályázatra amatőr fotósként bárki jelentkezhet. Részvételi díj vagy korhatár nincs. A felhívásra rovartani témájú képpel vagy képekkel, képsorozattal lehet jelentkezni. Egy pályázó maximum 7 db, egyedül vagy sorozatként értékelhető, saját készítésű felvétellel nevezhet.

Olyan digitális fotókat várnak a rovarokról és egyéb ízeltlábúakról, amelyeken a fotós magukat az állatokat, élőhelyükön vagy életük egy-egy érdekes mozzanata közben mutatja be. A beérkezett fényképeket egy kategóriában értékelik. A zsűri a képek értékelése során többek között figyelembe veszi a kép esztétikumát, a fotózott rovar ritkaságát, az elkapott pillanat vagy az állat megörökíthetőségének nehézségét, a technikai megoldást és az ötletességet.

Neked ajánljuk
Már lehet pályázni a Zöld Busz Programra Műalkotások készülnek a Csomolungma meredélyein összegyűjtött szemétből Elkészült a Nyíregyházi Állatpark India-háza Online kérdőívvel vizsgálja a magyarok klímához való viszonyát az ELTE Budafok-Tétényben kisütöttek egy jó megoldást a konyhai hulladék hasznosítására
Tovább a forrásra: csupazold.hu
Vissza
Hírfolyam