2021. szeptember 18., Diána
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Muzsikál az erdő: Irodalmi pályázat

A Muzsikál az Erdő Alapítvány irodalmi pályázatot hirdetett a „Muzsikál az erdő” 2021. évi rendezvénysorozatának alkalmából.

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat fő célja a környezettudatos életmód. Az alapítvány minden olyan alkotó pályázatát várja, akinek a műveit a természet, a táj, az erdő élménye, a természeti környezet és az ember viszonya inspirálta.

Táj- és természetverseket, erdei meditációkat, prózákat, drámákat, meséket várnak, amelyek összhangban állnak a rendezvénysorozat szellemiségével.

A „Muzsikál az erdő” irodalmi pályázata 2014-ben Jókai Anna Kossuth-nagydíjas író javaslatára indult el, aki a pályázat zsűrielnöke és védnöke volt. A pályázat tiszteleg az írónő emléke, szellemi nagysága előtt.

A pályázat kiírói a felnőtteknek szóló kategóriában olyan irodalmi alkotásokat várnak, amelyekben megjelenik a természet, a táj, az erdő szépsége. A pályaművek műneme és műfaja szabadon választható. Új pályázati kategóriában várják olyan alkotók esszéit, akik már részt vettek a rendezvényen, és megírják az élményeiket, benyomásaikat. A gyermekeknek (8–18 éves korig) szóló kategóriában meséket várnak, maximum 3 oldal terjedelemben. 

A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el. A zsűri elnöke: Győrffy Ákos József Attila-díjas költő. A zsűri tagjai: Vasvári Csaba színművész, a Szentendrei Teátrum igazgatója; Matúz Viktória, a Muzsikál az Erdő Alapítvány titkára, magyar szakos tanár.

Neked ajánljuk
Regényes természet – Eredményt hirdettek a környezetvédelmi irodalmi pályázaton Fesztivállal ünneplik az újrateremtő kreativitást Kongóban Titokzatos művész természetbe illő alkotásai Angliában (képgalériával) Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: prea.hu
Vissza
Hírfolyam