2021. április 14., Tibor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Trash art 2021 – Magyarország vadjai

A Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál idén is meghirdette amatőr és profi művészeket megszólító alkotópályázatát.

„A Trash Art Magyarország célja széles körben felhívni az emberek figyelmét a hulladéktermelésből fakadó környezetterhelésre és annak mérséklésére, kiemelten az újrahasznosításra és újrahasználatra” – olvasható a pályázat kiírásában.

A programban részt vevők újrahasznosítható „hulladék” alapanyagokból készülő alkotásokon keresztül reagálnak a 21. század problémáira, felhívva ezzel a figyelmet fogyasztási szokásaink árnyoldalaira.

A kültéri szobrok témája 2021-ben: Magyarország vadjai. A pályázatra idén először organikus anyagokból készített szobrokkal is lehet jelentkezni (pl. rönk-vasúti talpfa-fűzfavessző-hulladék fa, deszka stb.)

Aztakeservit: Dodó (Trash Art 2020) Fotó: International Nature Film Festival – Nemzetközi Természetfilm Fesztivál/facebook.com

2021-ben a kiírók az alkotókat külön nem díjazzák, hanem a kültéri szobrok megvalósítását szponzorálják, amelyek először Gödöllőn, a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon mutatkoznak be, majd ezután Budapesten és vidéken, több helyszínen kerülnek kiállításra.

Neked ajánljuk
Magyar vállalatok és felsőoktatási intézmények is hozzájárulnak a nyugat-balkáni térség fejlődéséhez Amiről a fák suttognak (természetfilm) Meditatív dallamokban visszhangzik a növényekben lüktető élet Az elit életmódváltása feltétlenül szükséges a klímacélok teljesítéséhez Az Északi-tenger mélyén heverő világháborús hulladékok hatásait kutatják Németországban
Tovább a forrásra: godollofilmfest.com
Vissza
Hírfolyam