2022. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

#GenerationRestoration: innovatív és elkötelezett fiatalokra van szükség a természet helyreállításához!

A biológiai sokféleség eltűnésének fokozódó ütemére és a klímaváltozás erősödő hatásaira reagálva az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet és az ENSZ Környezetvédelmi Programja a 2021-gyel kezdődő évtizedet az ökoszisztémák helyreállításának szentelte, amiben a változás mellett elkötelezett, újító fiatalokra is számítanak.

Az ökoszisztéma-helyreállítás évtizede 2021. június 5-én, a környezetvédelmi világnapon veszi kezdetét. A #GenerationRestoration Ifjúsági Kihívás egy ehhez kapcsolódó nemzetközi felhívás, amelyre a fiatalok által kidolgozott élőhelymegőrzési és -helyreállítási megoldásokat, ötleteket várnak. 

A megmérettetésen bármely típusú élőhelyhez kapcsolódó megőrzési és helyreállítási projektek indulhatnak, legyen szó érintetlen vagy károsodott szárazföldi vagy óceáni élőhelyekről, erdőkről, gyepekről vagy éppen mocsarakról.

A felhívás célja egy globális mozgalom elindítása a Föld ökoszisztémáinak megóvása és helyreállítása érdekében. A verseny olyan, a változáson dolgozó fiatalokat, ökológiai vállalkozásokat keres, amelyek inspiráló és hatékony megoldásokat mutatnak fel a következő célterületek valamelyikén:

  • olyan startupok, amelyek üzleti modellje a természet helyreállítása köré épül, és tevékenységükkel bizonyítják, hogy a természet megőrzése és a társadalmi-gazdasági értékteremtés kéz a kézben járhat;
  • olyan programok és szervezetek, amelyek az élőhelymegőrzés és -helyreállítás területéhez kapcsolódó befogadó, interdiszciplináris kapacitások bővítését, a természetes megoldásokon alapuló vállalkozások és gyakorlatok fejlődését támogatják;
  • olyan innovatív kampányok, projektek és szervezetek, amelyek fokozzák a tudatosságot, és világszerte terjesztik az élőhelyek megőrzésével és helyreállításával kapcsolatos tájékozottságot és elkötelezettséget.
Forrás: World Economic Forum/youtube.com
Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: weforum.org
Vissza
Hírfolyam