2021. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A világom környezetszennyezés nélkül – alkotópályázat gyerekeknek és fiataloknak

A szennyezés mindannyiunkat érint, de főleg a fiatalabb generáció fog együtt élni annak a következményeivel, ahogy ma bánunk a környezetünkkel. Az Európai Bizottság ezért szeretné, ha ez a generáció is megmutatná, hogyan látják a világuk környezeti problémáit.

A bizottság platformot szeretne biztosítani, ahol elképzelhetik jövőbeni jobb világukat, egy szennyezésmentes világot, és kifejezhetik ezt a művészeten keresztül. Ezért az Európai Zöld Hét alkalmából pályázatot hirdettek a 0–18 éves korosztály számára.

„Ez a ti esélyetek, hogy európai szinten mutassátok meg művészi képességeiteket, és elénk varázsoljátok azt a világot, amelyben élni akartok.”

A pályaműveket digitális formában, és lehetőleg fekvő tájolással várják. A beküldött pályaműveteket megoszthatjátok a Twitteren, a Facebookon vagy az Instagramon a #ZeroPollution hashtag használatával, az  EU Környezetvédelmi fiókjait tagelve meg is lehet osztani.

Neked ajánljuk
Folytatódik az e-biciklis pályázat: ezúttal szeptember 10-ig várják a dokumentumokat Egy estére akár biokutatók is lehetünk Az élővilág képviselői nem csak a bolygón, a magunknak teremtett világokban is megfogyatkoztak Kőhalmi Zoltán új regénye egy „hulladékgazdálkozási science fiction, amelyben a szemét körül forognak a dolgok” Áder János: a fenntartható fejlődési célok számos területén előrelépett Magyarország
Tovább a forrásra: eugreenweek.eu
Vissza
Hírfolyam