2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ingyenes startup-dizájntáborra pályázhatnak a középiskolások

A Kék Bolygó Alapítvány és a Hello Wood Junior 15–18 év közötti fiatalok jelentkezését várja a Hello Planet Startup Designtáborba, amelyen ingyenesen vehet részt 80 szerencsés középiskolás.

A Kék Bolygó Alapítvány tevékenységének meghatározó része a szemléletformálás; óvodától az egyetemig kínál programokat és lehetőségeket a fiataloknak: ösztöndíjakat, táborokat, műhelyeket támogat és szervez. Ennek jegyében társult a Hello Wood Juniorral, amely a Hello Wood építészstúdió gyermekprogramja.

A Hello Wood Junioregy olyan dizájntémájú készségfejlesztő program gyermekek számára, ahol egészségközpontú életmódot folytató tervezőművészek, dizájnerek dolgoznak együtt a tervezés, a kétkezi alkotás és a dizájn területe iránt érdeklődő gyerekekkel. A tavaly megrendezett Kontakt Zöld Designtábor sikere után a Kék Bolygó Alapítvány és a Hello Wood Junior idén is meghirdeti közös táborát, amelyre július 25. és 31. között a Somogy megyei Patcán kerül sor.

Olyan fiatalok és csapatok jelentkezését várják, akik, amelyek egy jó ötletüket továbbfejlesztenék, érdeklődnek a startupok világa iránt, és részt vennének ötletfejlesztő dizájnworkshopokon.

Az érdeklődők a jelentkezési lap kitöltésével és startupötletükkel pályázhatnak az ingyenes táborba, ahol a legjobb tervekből startupot fejleszthetnek csapatokban. A jelentkezési határidő június 30. éjfél, a pályázók közül zsűri választja ki a 80 legötletesebb jelentkezőt, akik meghívást kapnak a táborba.

A július végén megrendezett eseményen a részt vevő fiatalok inspiráló, zöld kezdeményezéseket és vállalkozásokat ismerhetnek meg, valós startupismereteket szerezhetnek interaktív foglalkozások keretében, valamint dizájnworkshopokon dolgozhatják ki terveiket.

Neked ajánljuk
A pókhálóból merített inspiráció forradalmasíthatja a textilipart Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: femina.hu
Vissza
Hírfolyam