2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Online kvíz az európai zöld megállapodásról

Mit tesz az EU a klímasemleges és szennyezőanyag-mentes Európáért és a biodiverzitás megőrzéséért? Az Európai Bizottság magyarországi képviseletének online játékán helyes választ adók e-könyvolvasót és napelemes gyorstöltőt is nyerhetnek.

A környezetkárosítás és a klímaváltozás hatásai mára az életünket közvetlen közelről érintik. Ahhoz, hogy a Földet, az élővilágot és az egészségünket károsító folyamatokat megállítsuk, gyorsan és hatékonyan kell lépnünk. Az EU célja nem kevesebb, mint hogy Európa 2050-re teljesen klímasemleges és szennyezőanyag-mentes legyen.

Ezt fordítja át gyakorlati lépésekre az európai zöld megállapodás, melynek fontos eleme az uniós körforgásos gazdaságra való átállás cselekvési terve, a termelőtől a fogyasztóig stratégia, a biodiverzitási stratégia és a fenntartható és intelligens mobilitási stratégia.

„Te is szeretnél egy egészségesebb, tisztább, élhetőbb világot? Játssz velünk, és teszteld, mennyire vagy tisztában napjaink környezetvédelmi kihívásaival!”

– buzdít a játékban való részvételre az Európai Bizottság magyarországi képviselete. A kérdések segítségével megtudhatjuk, milyen módon élhetnénk fenntarthatóbban, illetve hogy az Európai Unió mit tesz ennek érdekében.

„Teszteld tudásodat kvízünkön, és válaszolj az összes kérdésre! Ha minden válaszod helyes, és egy kis szerencséd is van, megnyerheted a négy ajándékcsomag (e-könyvolvasó és napelemes töltő) egyikét” – olvasható a kiírásban.

Neked ajánljuk
A pandémia előtti szinten jár az uniós kibocsátás Négy helyszínen több mint száz filmmel várja a közönséget a gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál Élőben születik művészet a szemétből Gödöllőn Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: europa.eu
Vissza
Hírfolyam