2021. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rajzpályázat a barlangok világnapja alkalmából

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a barlangok világnapja alkalmából, a barlangok népszerűsítésére rajzpályázatot hirdetett általános iskolás korú gyerekek számára.

A pályázat témája a Bükk hegység barlangjai. A pályázat célja, hogy a gyermekek kirándulásaik során fedezzék fel, ismerjék meg a bükki barlangokat, azok képződményeit és a barlangok élővilágát,

majd benyomásaik, tapasztalataik alapján örökítsék meg a látottakat.

„Magyarországon minden barlang jogi védelem alatt áll, így a barlangokban bármilyen tevékenység végzése engedélyhez kötött. A Bükk hegységben ezernél is több található belőlük. Többségüket adottságaiknál fogva nem lehet látogatni, arra csak speciális felszereléssel, tapasztalt barlangász vezetésével van lehetőség. Vannak olyan idegenforgalmi célú barlangok is, amelyek szervezett túravezetések keretében látogathatók, és akadnak olyan nyitott barlangok is, amelyek bárki számára szabadon megtekinthetők. A barlangok minden látogató számára más-más élményt nyújtanak” – derül ki a pályázati kiírásból.

Természetjárók ismerkednek a Bükk hegység egyik látványosságával, az egykor ősember által lakott istállóskői barlanggal
Fotó: MTI/Bizományosi: Jászai Csaba

A Bükk barlangjainak, barlangi képződményeknek, a barlangok élővilágának ábrázolása szabadon választott rajzos eszközökkel történhet. 

A részt vevő gyerekek megnyerhetik családjuk belépőjét a lillafüredi Anna- vagy Szent István-barlangba.

  • Benyújtási határidő: 2021. 07. 01.
  • További információ: www.bnpi.hu
Neked ajánljuk
Az önkormányzat célja, hogy a város minél élhetőbb legyen Két argentin város lakói mentették a gyilkos bálnákat (videó) A Volvo a fenntartható textíliák készítésében látja a jövőt A videójátékok környezeti lábnyomán is faraghat a Microsoft Továbbra is problémát jelent a nitrátszennyezés Európában
Tovább a forrásra: bnpi.hu
Vissza
Hírfolyam