2021. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elő a cerkával, ecsettel, filccel – ismerkedj meg a hermelinnel!

Az év emlőséhez, a hermelinhez kapcsolódó alkotópályázatokat hirdetett a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és az Agrárminisztérium Természetmegőrzési Főosztálya. Az általános iskola alsós diákjai  „Hermelin télen-nyáron” címmel rajzpályázaton, a felsős és középiskolás fiatalok pedig „Drága kincsünk a hermelin” címmel érme- és ékszerrajzoló pályázaton vehetnek részt.

Mivel a hermelin télen és nyáron más-más színezetű bundát ölt magára, roppant színes egyéniség. Ehhez kapcsolódva a gyermekek feladata, hogy úgy rajzolják le ezt az élénk, játékos kisragadozót, hogy a képen mindkét színváltozatát bemutassák. A havas és lombos világot és benne a hermelint akár külön is ábrázolhatják, a rajzlapot kettéosztva, de a művészi szabadság alapján bármilyen más, ötletes megoldást értékelnek a kiírók – olvasható a pályázatról szóló közleményben.

Ritka, értékes természeti kincsünk a hermelin, légies, ugyanakkor kitartó és szívós kisragadozó.

Képe csodásan mutathat például egy ezüstből vert pénzérmén, egy kimunkált aranygyűrűn vagy fülbevalón, esetleg egy ékköves medálon.

Az idősebb gyermekek feladata, hogy olyan művet alkossanak, amelynek központi témája a hermelinnel kapcsolatos, bármilyen érme vagy ékszer. Az érméket vagy ékszereket szépen kidolgozva és az értékeléshez elegendően nagy méretben kell megjeleníteniük – szabadon választott technikával – egy képen, akár önmagukban, akár egy teljes kompozíció hangsúlyos részeként.

A műalkotások digitálisan leképzett formáját várják a pályázatra, tehát szkennelt, fotózott vagy eleve digitálisan összeállított pályaművel lehet nevezni.

Hermelin a téli bundájában Fotó: hardi_630/flickr.com
Neked ajánljuk
A változó klíma hatására nem csak a kilátásaink lesznek egyre halványabbak Két argentin város lakói mentették a gyilkos bálnákat (videó) A Volvo a fenntartható textíliák készítésében látja a jövőt Ekkora felületet kellene befedni napelemmel, hogy fedezze az emberiség energiaigényét A közgazdasági szemléletnek át kell alakulnia
Tovább a forrásra: hermanottointezet.hu
Vissza
Hírfolyam