2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fotópályázat a gyepek titkairól

A Grassland-HU LIFE integrált projekt keretében a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és projektpartnerei idén ismét fotópályázatot hirdetnek, amelynek célja a gyepes élőhelyek értékeinek, jellemző növény- és állatfajainak bemutatása, népszerűsítése, és ezen keresztül a figyelem felhívása védelmük, megőrzésük fontosságára.

A fotópályázat Magyarország első természetvédelmi LIFE integrált projektje, a Grassland-HU keretében valósul meg. A 2021-es pályázat célja a magyarországi gyepes élőhelyekre jellemző gerinctelen állatfajok bemutatása, népszerűsítése, és ezen keresztül a figyelem felhívása védelmük, illetve megőrzésük fontosságára. 

A pályaművekben az állatfajokat természetes élőhelyükön kell bemutatni, a  mesterséges környezetben készült felvételek nem megengedettek.

Az 1–3. helyezettről a zsűri, míg a közönségdíjról a Facebookon indított szavazás dönt.

A pályázaton részt vehet minden cselekvőképes személy, amatőr és hivatásos fotós, aki a megadott részvételi feltételekkel készíti el pályázati anyagát.

Eredményhirdetés 2021. szeptember második felében várható elektronikus levél útján, az ünnepélyes díjátadóra és kiállításmegnyitóra pedig szeptember végén kerül sor. Ezt követően a zsűri által legjobbnak tartott 30 alkotásból vándorkiállítás indul, amelynek állomásai a Grassland-HU LIFE IP partnereinek bemutatóhelyei, látogatóközpontjai lesznek. Ezáltal a képek országszerte elérhetővé válnak minden érdeklődő számára.

Neked ajánljuk
Digitális agrárforradalom Magyarországon A használt ruhákban rejlő mesés lehetőségek bűvöletében Aj Vej-vej Portóban kiállított óriási vasfája hívja fel a figyelmet az erdők pusztulására Éghajlatváltozást tűrő kukoricákat nemesít az ELTE Azonnal cselekednünk kéne, ha meg akarjuk menteni az óceánok élővilágát
Tovább a forrásra: bnpi.hu
Vissza
Hírfolyam