2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tervezz a biológiai sokféleségről mesélő kávéspoharat!

Jó kávé mellé magvas gondolatok: az Expresszó ötletpályázatot hirdetett az Utcazene Fesztiválon debütáló repohárszéria grafikájának elkészítésére. Az ötletpályázat kommunikációs együttműködő partnere a Veszprém-Balaton 2023 EKF program. Pályázni két kategóriában lehet, a téma a biológiai sokféleség.

A jelenünk környezeti válsága egyedülálló alkalmat teremt a diskurzusra, hogy megértsük, mit jelent valójában a jólét – mint saját jólétünk és mint minden más élőlényé a Földön. A VEB2023 EKF csapata ezt a diskurzust egy egyedülálló pályázat indításával támogatja, mert hisznek abban, hogy az emberiség kellő nyitottsággal, elfogadással és együttműködéssel meg tud birkózni a mai kor összetett problémáival – fogalmaznak a kiírásban.

A pályázat célja, hogy a művészet eszközeivel hívja fel a figyelmet környezetünk megóvására. 

A Repohár Ötletpályázatra olyan pályázók munkáit várják, akik alkotásaikkal szeretnének üzenni a visszaváltható fesztiválpoharakon keresztül, és fontosnak tartják a környezeti fenntarthatóságot.

Pályázni két kategóriában lehet. Az amatőr kategóriában skiccekkel, kollázsokkal vagy akár gyermekrajzokkal is lehet indulni, a profi kategória viszont már kézzel vagy számítógéppel kiválóan rajzolók jelentkezését várja. Az előbbi kategória nyertese közönségszavazás útján lesz kiválasztva, a profi pályamunkákat pedig egy háromtagú szakmai zsűri bírálja majd el.

A két kategóriagyőztes pályamű és a beküldő neve felkerül a következő repohárszériára, ami a 2021-es Utcazene Fesztiválon debütál augusztusban, ráadásul a nyertesek egy egyedi, molinóból készült hátizsákot is kapnak. A második és harmadik helyezettek egy-egy egyedi, molinóból újrahasznosított strandtáskát vihetnek haza.

Neked ajánljuk
Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Négy helyszínen több mint száz filmmel várja a közönséget a gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál Élőben születik művészet a szemétből Gödöllőn Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: vehir.hu
Vissza
Hírfolyam