2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Iskolai csoportok pályázatait várják a Jövő Hősei élményprogramra

A pályázaton nyertes iskolák 30 fős diákcsapatot küldhetnek 2 kísérőtanárral a Planet Budapest 2021 Expóra. Esetükben az utazás, szállás (ha szükséges) és a program minden egyéb költségét a szervezők fedezik.

A Planet Budapest Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó 2021. november 29. és december 5. között a magyar kormány szervezésében kerül megrendezésre, fővédnöke Áder János köztársasági elnök. A rendezvény célja, hogy felhívja a közönség, különösen a fiatalok figyelmét a kedvezőtlen környezeti, társadalmi és gazdasági folyamatokra, illetve bemutassa, hogy ezek a negatív, az emberiség jövőjét
beárnyékoló változások még visszafordíthatók.

A Planet Budapest 2021 rendezvény egyik kiemelt programja a diákoknak szóló A Jövő
Hősei – Ifjúsági élményprogram a fenntarthatóságról (Heroes of the future).
November 30. és december 5. között 4680 diák, vagy másképpen 156 db 30 fős
diákcsapat kap lehetőséget a kalandpályán végigmenni.

A nyertes diákok lehetőséget kapnak, hogy az expó keretében a Jövő Hősei (Heroes of the future) kalandpályán végigmenjenek, illetve a Te bolygód (Your Planet) interaktív kiállítást és élményközpontot megnézzék.

A kalandpálya körülbelül 75 perces vezetett program, a diákok egy időutazáson vesznek részt, ahol a döntéseikkel megváltoztathatják a világ sorsát.

Az élményprogram után a diákok a Te bolygód (Your Planet) interaktív ismeretterjesztő élményközpontot is meglátogathatják, ahol átélhetnek egy lehetséges jövőt, megtapasztalhatják, hogy milyen lesz egy fenntartható világ városa, lakása, közössége vagy energiaellátása, illetve megismerhetik a felelős fogyasztás alapjait és a fenntartható élelmiszer-ellátás megteremtésének fontosságát is.

A pályázaton bármely magyarországi és határon túli magyar nyelvű általános és középfokú iskola indulhat.

Neked ajánljuk
A Tanács ajánlást fogadott el a zöldátállást szolgáló tanulás ösztönzéséről Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: planetbudapest.hu
Vissza
Hírfolyam