2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újra megmérkőznek a legelkötelezettebb komposztálók

Idén 11. alkalommal, ezúttal a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal is együttműködve hirdeti meg a Galgamenti Népfőiskola és a Humusz Szövetség az október 10-ei Komposztünnephez kapcsolódó pályázatát.

„Komposztáljunk együtt, mert az élelem nem hulladék, hanem lételem! Még ha meg is marad, komposztálva újra tápanyag!” – hangsúlyozzák a pályázati kiírásban.

A Komposztünnep idei központi témája az élelmiszer-hulladék megelőzése, azaz a kapcsolat a komposztálás és az étkezés között.

A kiírók arra is felhívták a figyelmet, hogy 2021 egyben a Nemzetközi Gyümölcs és Zöldség Év, melyet a FAO, az ENSZ Élelmezésügyi Szervezete hirdetett meg.

A Humusz mint minden évben, idén is korosztályonként közzétett olyan aktivitásra ösztönző javaslatokat, amelyeket a bekapcsolódó csoportokban, osztályokban, közösségekben megvalósíthatnak a résztvevők, de bármilyen, a komposztálás témájához kapcsolódó tevékenységgel lehet nevezni. A pályázat keretében az eseményekről készült fényképes és szöveges beszámolókat várják.

Kategóriánként a legjobbakat (ötletesség, komplex megközelítés, több célcsoport megszólítása, adott évi téma kreatív feldolgozása) szemléletformáló ajándékcsomaggal, NÉBIH-ajándékokkal díjazzák.

  • Regisztrációs határidő: 2021. október 15.
  • Beszámolók beküldésének határideje: 2021. november 19.
  • További információ: humusz.hu
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó) Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán
Tovább a forrásra: humusz.hu
Vissza
Hírfolyam