2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újrahasznosított karácsonyi díszek készítésére buzdít a Játéksziget

Kávékapszulából, papírgurigából, műanyaghulladékból vagy akár szép formájú üvegből is készülhetnek karácsonyfadíszek az óvodákban az országos pályázatra.

A játékbolthálózat korábban is aktívan népszerűsítette a környezettudatos gondolkodást, legújabb kezdeményezésükkel pedig azt szeretnék elérni, hogy felhívják a gyerekek figyelmét az újrahasznosítás fontosságára.

A beküldött pályaművekből egy szakmai zsűri választja ki a győztes ovis csoportot, amelynek nyereménye egy 100 ezer forint értékű játékutalvány lesz.

A Játéksziget pályázatára október 11. és november 25. között jelentkezhetnek a Magyarország területén található magán-, alapítványi és állami óvodák csoportjai.

A játékbolthálózat a kreativitásnak nem szab határt, a lényeg az, hogy az elkészült alkotás alkalmas legyen karácsonyfadísznek, azaz legyen rajta akasztó, és a súlyát elbírja egy közepes méretű karácsonyfa, illetve szerepeljen rajta a Játéksziget logójában feltűnő delfin is valamilyen formában.

A beküldött pályaműveket a szakmai zsűri a felhasznált, újrahasznosított anyagok változatossága, sokszínűsége, az alkotás ötletessége, kinézete és kreatív kivitelezése, valamint a közös munkában részt vevő gyerekek száma alapján értékeli majd.

Neked ajánljuk
Mesterséges cápa szája nyeli el a szemetet Hollandiában A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai
Tovább a forrásra: metropol.hu
Vissza
Hírfolyam