2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újrahasznosított karácsonyi díszek készítésére buzdít a Játéksziget

Kávékapszulából, papírgurigából, műanyaghulladékból vagy akár szép formájú üvegből is készülhetnek karácsonyfadíszek az óvodákban az országos pályázatra.

A játékbolthálózat korábban is aktívan népszerűsítette a környezettudatos gondolkodást, legújabb kezdeményezésükkel pedig azt szeretnék elérni, hogy felhívják a gyerekek figyelmét az újrahasznosítás fontosságára.

A beküldött pályaművekből egy szakmai zsűri választja ki a győztes ovis csoportot, amelynek nyereménye egy 100 ezer forint értékű játékutalvány lesz.

A Játéksziget pályázatára október 11. és november 25. között jelentkezhetnek a Magyarország területén található magán-, alapítványi és állami óvodák csoportjai.

A játékbolthálózat a kreativitásnak nem szab határt, a lényeg az, hogy az elkészült alkotás alkalmas legyen karácsonyfadísznek, azaz legyen rajta akasztó, és a súlyát elbírja egy közepes méretű karácsonyfa, illetve szerepeljen rajta a Játéksziget logójában feltűnő delfin is valamilyen formában.

A beküldött pályaműveket a szakmai zsűri a felhasznált, újrahasznosított anyagok változatossága, sokszínűsége, az alkotás ötletessége, kinézete és kreatív kivitelezése, valamint a közös munkában részt vevő gyerekek száma alapján értékeli majd.

Neked ajánljuk
Szemléletformáló játékra hív a Békéscsabai Napsugár Bábszínház Szemléletformáló játékra hív a Békéscsabai Napsugár Bábszínház A minőségi magyar bútorok gyártója is odafigyel a fenntarthatóságra Újabb kilátót adtak át, ezúttal Szentendrén Növekszik a mikroműanyagok mennyisége a Tiszában
Tovább a forrásra: metropol.hu
Vissza
Hírfolyam