2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újra várják a környezettudatos rövidfilmeket

A Pécsi Tudományegyetem KPVK az Első Amerikai-Magyar Televízió és a PixelTV.hu szervezésében rövidfilmkészítő világversenyt hirdetett a környezettudatos gondolkodás népszerűsítésére.

A SHOOT4EARTH GO GREEN verseny célja, hogy a film tudatformáló eszközeivel hívja fel a figyelmet a fogyasztói szokások megváltoztatásának szükségességére a mindennapi életvitel során.

A részt vevő stáboknak – melyek akár egyszemélyesek is lehetnek – maximálisan 1 perc hosszúságú filmekben kell felhívni a figyelmet arra, hogy a mindennapokban odafigyeléssel, takarékossággal, tudatossággal mit tehetünk környezetünk megóvásáért.

„Hiszünk abban, hogy a játék ösztönzi a környezettudatos gondolkodás és a környezetért felelős magatartás terjedését” – fogalmaznak a pályázat kiírói.

A versenyen nevezési díj és korosztályi megkötés nincs, a forgatásnál kamerás mobiltelefon (okostelefon) használható. Műfaji megkötés nincs: az elkészült film lehet élőszereplős rövidfilm, videóklip vagy animáció.

Neked ajánljuk
A Tanács ajánlást fogadott el a zöldátállást szolgáló tanulás ösztönzéséről Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: shoot4earth.org
Vissza
Hírfolyam