2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

2022 év madara a zöld küllő – rajzpályázat

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) rajzpályázatot hirdet óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás és felnőtt kategóriákban.

A zöld küllő szajkó termetű, 30-36 cm-es madár, szárnyfesztávja a fél métert is elérheti. Az öreg madarak homloka, a fejtető és a tarkó piros (a hímeknél piros van a mindkét ivarnál fekete bajuszsávban is), a szem környéke az orrnyílások felé kinyúlóan fekete.

Felsőteste zöld, repülés közben különösen feltűnő farkcsíkja sárgászöld.

A fiatalok fakóbb színezetűek, a pofa, a torok és az alsótest sűrű feketésbarna mintázatú. Hangja a jellegzetes, egész évben, különösen repülés közben hallatott „klü-klü-klü”.

A pályázatra a Magyar Madártani Egyesület óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos,
középiskolás és felnőtt kategóriában várja egyéni pályázók műveit. Minden kategóriából a legjobb három alkotás részesül díjazásban, a nyeremények között a madarak témájához kapcsolódó játékok, könyvek és kitűzők is szerepelnek.

  • Benyújtási határidő: 2022. március 14.
  • Részletes pályázati kiírás: mme.hu
Fotó: www.volganet.ru/Wikimedia Commons/cc by
Neked ajánljuk
Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Két amerikai dizájnerhallgató újragondolta a vízszűrőket Vad Dél-Afrika – Óriások földje (természetfilm) Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Tovább a forrásra: mme.hu
Vissza
Hírfolyam